Компанія «КОНТІ», один із лідерів кондитерського ринку України, продовжує активно впроваджувати все нові інновації — цього разу вони пов’язані зі спорудженням унікального центру логістики. Кондитери вкладають кошти (10,85 млн. дол. без ПДВ) у реалізацію цього безпрецедентного для нашої країни проекту, що стане ще однією конкурентною перевагою компанії «КОНТІ».

1 серпня 2006 року в Макіївці (Донецька обл.) відбулася урочиста церемонія, присвячена початку будівництва логістичного центру компанії «КОНТІ».

«Стратегією компанії «КОНТІ» є випуск продукції, що відповідає стандартам європейської якості, — зазначив під час церемонії генеральний директор Олег Логвинов. — Але якість залежить не тільки від виробничої і сировинної баз, а й від належних умов збереження і доставки продукції споживачу. Компанія «КОНТІ» перша в Україні вирішила здійснити проект з впровадження інноваційних технологій також і для оптимізації руху товарів».

Відповідно до рівня цього проекту в церемонії брали участь офіційні представники міської влади: міський голова Макіївки Мальцев Олександр Миколайович, його перший заступник Полянський Володимир Віталійович і директор будівельного підрядника, компанії «РCІ», Ребров Юрій Анатолійович.

Новий логістичний центр буде оснащено сучасною системою управління складом, що вважається однією з найпередовіших у Європі. Така система автоматизації обліку руху товару на складі зможе забезпечити повний контроль за рухом товарів, точне і безперебійне пересування продукції, а також збільшити швидкість усіх логістичних потоків. Автоматизація логістичного центру дасть змогу компанії «КОНТІ» достовірно відстежувати рух продукції від виробництва аж до роздрібних торгових точок, одержуючи повну й оперативну інформацію про представлений в торговій точці асортименті і про термін зберігання представленої там продукції. На сьогодні жодна компанія в Україні не має таких можливостей, і це стане конкурентною перевагою компанії «КОНТІ».

Новий центр буде обладнано унікальною комплектацією трьох сучасних систем зберігання товару. Складський термінал класу «А» (вища категорія в класифікації складських приміщень) буде загальною площею 16000 кв. м та розрахований на 12 тис. тонн продукції.

Логістичний центр буде зведено з використанням інноваційних будівельних технологій із застосуванням енергозберігаючих матеріалів.

Весь проект від розробки до введення в експлуатацію компанія має намір реалізувати за 9 місяців, що є рекордом для будівництва таких масштабів. Новий центр почне функціонувати вже в першому кварталі 2007 р.

Компанія «КОНТІ» (раніше «Київ-Конті») відома на ринку України і країн СНД з 1997 року. Основні виробничі активи компанії в Україні: Донецька кондитерська фабрика (КФ), Константинівська КФ, Горлівська КФ. У Росії компанії належить Курська КФ. Нині компанія «КОНТІ» входить у трійку лідерів кондитерського ринку України і посідає перше місце за темпами росту обсягів виробництва. Щомісяця компанія випускає більше 16 тис. тонн кондитерських виробів. Частка компанії «КОНТІ» у загальному обсязі виробництва кондитерських виробів в Україні — 14 % (за підсумками I півріччя 2006 р. за даними Держкомстату).

Чисельність працівників компанії перевищує 7 тисяч чоловік.

У 2005 році за показниками приросту валового доходу і прибутку за період 2002—2004 р. ЗАТ «ВО «КОНТІ» присвоєно звання «Найдинамічніша компанія галузі» за оцінкою рейтингу «ТОП-100. Найкращі компанії України».

Основні торгові марки компанії: «КОНТІ», «Бонжур», «Супер-Контік», «Беліссімо», «Мелодика», «Гранд-КОНТІ», «Мамулін торт», «Скейт».