Водні види. Будапешт (Угорщина). Чемпіонат Європи. Ще одну золоту медаль для України здобула Юлія Прокопчук — у стрибках з десятиметрової вишки.

Натомість «синьо-жовтим» не вдалося посісти призового місця у синхронних стрибках у воду з триметрового трампліну. Український дует Дмитро Лисенко — Антон Захаров посіли у фіналі четверту сходинку.

А у плаванні було розіграно шість комплектів нагород, і дві наші співвітчизниці зупинилися фактично за крок від п’єдесталу пошани. Яна Клочкова була четвертою на 200-метрівці комплексом. Вона на 2,2 секунди відстала від переможниці Лаури Манауду з Франції. Четвертою фінішувала також наша Ірина Амшеннікова, яка виступала на стометрівці на спині.

Братерський жест білорусів

Хокей. Жахлива ситуація в українському хокеї і в київському «Соколі» зокрема не є якимось одкровенням для спортивної громадськості країни. Усе може одного недоброго дня обвалитись. Але таким становищем перейнялися в... Білорусі.

Як розповів кореспондентові «Голосу України» директор ХК «Сокіл» Василь Фадєєв, незважаючи на відмову від участі в чемпіонаті Білорусі з хокею латвійських клубів, турнір, як і раніше, залишається відкритим. Зокрема, сусіди вирішили залишити в числі його учасників і наш колектив.

За пропозицією глави ФХРБ Володимира Наумова виконком федерації зберіг у списку учасників «проблемний» київський «Сокіл», якому дозволено виступати на арені «Авангард», яка не відповідає регламенту змагань.

Більше того, якщо «Сокіл» через фінансові причини припинить існування, білоруські клуби дадуть притулок по парі кандидатів до української збірної — поза легіонерським лімітом! Працевлаштують і тренера українців Олександра Сеуканда.

А ще в першості Білорусі серед юнаків та юніорів також візьмуть участь команди з Латвії, України і Польщі.

В один день і майже одночасно

Футбол. УЄФА визначила для проведення перших поєдинків третього раунду кваліфікації до Ліги чемпіонів 8-9 серпня (вівторок і середу). Та українські клуби «Шахтар» (Донецьк) і «Динамо» (Київ) обрали для своїх зустрічй середу. І розпочнуться ті матчі з інтервалом у півгодини. А потерпатимуть від цього насамперед вітчизняні вболівальники. Адже вони не матимуть змоги подивитися обидва матчі вживу.

Зустріч «Шахтар» — «Легія» (Польща, Варшава) відбудеться в Донецьку, на РСК «Олімпійський». Початок — 19.30. Вартість квитків — 5, 10, 20, 40 гривень, категорії VІP — 80 і 150 гривень. Ті, хто не потраплять на стадіон, можуть повболівати за гірників під час прямої трансляції на ТРК «Україна».

Матч «Динамо» — «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул) розпочнеться в Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського о 19.00. Квитки, що вже надійшли в продаж, — вартістю 5, 10, 20 і 30 гривень. Пряма трансляція — на каналі СТБ. І зустрічі у відповідь наші клуби також проведуть в один день — 23 серпня.

На грунті

Теніс. Чоловіча збірна Україна зустрінеться з національною командою Великої Британії в рамках розіграшу Кубка Девіса (Євро-Африканська зона першої групі) на кортах із грунтовим покриттям. І має на це право, бо є стороною, котра приймає. Британці не в захваті від цього, бо грунт не полюбляють. Однак їм доведеться вийти в Одесі на корт саме з таким покриттям.

Британська команда програла попередній матч збірній Ізраїлю на травя’них кортах. Після чого Джеремі Бейтс склав повноваження капітана. Отже, найкращий український тенісист Сергій Стаховський, який посідає 181-у сходинку в світовому рейтингу, зустрінеться з Анді Мюрреєм — першою ракеткою англійців.

Турнірна хроніка

Кульова стрільба. Загреб (Хорватія). Чемпіонат світу. Позавчора українці здобули ще дві медалі у стрільбі по мішені, що рухається, з 50 метрів, або в стрільбі «по кабану», як її іменують самі спортсмени.

Бронзовим призером змагань в цій дисципліні став наш Олександр Зіненко, який вибив 298 очок. Срібло в командних змаганнях в активі збірної України, за яку виступали Владислав Пряшников, Олександр Ульвак та Олександр Зіненко. Українці набрали 881 очко.

А за день перед цим чоловіча команда нашої країн стала також срібним призером у стрільбі по мішені, що рухається, з 10 метрів. Результат (1142 очка) забезпечили Пряшников, Ульвак та Андрій Гільченко. Золоті медалі вибороли стрільці Китаю (1158), бронзові — команда Швеції (1136).

Фехтування. Після завершення розіграшу Кубка світу з фехтування Міжднародна федерація оприлюднила переможців загального заліку. У трійку призерів увійшли й українські команди. Чоловіча збірна України у шпазі стала третьою, а команда у шаблі фінішувала другою. В особистому заліку українець Дмитро Карюченко посів друге місце.

Кікбоксінг. Атлет з України Павло Журавльов відстояв титул чемпіона СНД за версією всесвітньої федерації кікбоксингу (WBKF) у важкій вазі (до 93 кг), перемігши нокаутом у четвертому раунді чемпіона світу (WKA) 2005 року, фіналіста чемпіонату світу (WAKO) 2005 року, триразового чемпіона Сибіру з кікбоксінгу Дмитра Антоненка (Новосибірськ).

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.