Президент України Віктор Ющенко зробить усе, щоб права опозиції було дотримано. Про це він заявив в інтерв’ю провідним українським телевізійним каналам. Глава держави уточнив, що йдеться про закон про опозицію, а також про необхідність відповідних змін до Регламенту Верховної Ради.

«Я був в опозиції», — нагадав журналістам своє політичне минуле глава держави. «І я тоді не знав телебачення кілька років. Я забув дорогу на телебачення! Коли ми, як опозиція і як найбільша фракція в парламенті, говорили про формування там порядку денного, то потрапити в нього, закріпити там ініціативи опозиції було неможливо», — резюмував він. Тому нині, на його переконання, всі політичні сили повинні покласти права опозиції «на аркуш Регламенту Верховної Ради, закону, і з цим в Україні буде все вирішено».

Глава держави наголосив, що політичні сили, які підписали Універсал національної єдності, взяли на себе обов’язок із формування нормальних умов діяльності опозиції. Водночас Президент, як передає його прес-служба, підкреслив: «Повірте, я в опозиції нічого не вбачаю загрозливого чи неприємного».

На його переконання, вона сама має розуміти, що повинна мати конструктивну спрямованість: «Я думаю, що це — вулиця з двостороннім рухом».