Голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко розповіла про підсумки першого півріччя соціально-економічного розвитку регіону. Нині Київщина, яка за темпами приросту обсягів виробництва посідає шосте місце серед областей України, може похвалитися низьким рівнем безробіття, привабливим інвестиційним кліматом, своєчасним надходженням пенсій, розвитком малого і середнього підприємництва.

Так, за підсумками першого півріччя до зведеного бюджету регіону надійшло 1,212 мільярда гривень, що на 50 відсотків більше, ніж на відповідний період минулого року. А до державного бюджету — більш як 1,5 мільярда гривень, що становить 123 відсотки до плану Мінфіну.

Середньомісячна зарплата штатного працівника області у січні-червні становила 975,6 грн., а середньомісячний розмір пенсій збільшився до 441 гривні. Виробництво сільськогосподарської продукції зросло на дев’ять відсотків. У регіоні зберігається позитивна тенденція стосовно збільшення обсягів будівництва житла до майже чверті мільйона квадратних метрів — це на 10 відсотків більше, ніж торік, а обсяг прямих інвестицій збільшився майже на 40 відсотків — до 736,3 мільйона доларів.

Міськрада — з секретарем

Кількамісячна боротьба за не перший і не другий пост секретаря Дніпропетровської міськради нарешті завершилась. На черговому засіданні другої сесії ним обрано Олександра Тимошенка — члена Партії регіонів. За нього віддали свої голоси 78 із 120 депутатів. Переважно це обранці з коаліції «Рідний Дніпропетровськ», куди входять регіонали, комуністи, блоки Лазаренка, Вітренко і «Не Так!».

Олександр Станіславович закінчив Придніпровську державну академію будівництва і архітектури. Останнім часом працював головою правління ВАТ «Дніпропетровська паперова фабрика», що входить до бізнес-структури народного депутата Олега Царьова. Йому 30 років, неодружений.

Михайло СКОРИК.

Дніпропетровськ.