Футбол. Матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між ізраїльським «Маккабі» (Хайфа) та англійським «Ліверпулем» може пройти в Києві. Як повідомили «Голосу України» у прес-службі ФФУ, керівництво ізраїльського клубу звернулося з пропозицією про проведення гри в Києві до президента ФФУ Григорія Суркіса.

Нагадаємо, що у зв’язку з напруженою ситуацію на Близькому Сході (воєнними діями, які тривають між Ізраїлем та угрупованнями на території Лівану), головний тренер «Ліверпуля» Рафаель Бенітес заявив, що його команда відмовляється їхати на матч у відповідь 22 серпня до Ізраїлю.

УЄФА вже нині розглядає цю ситуацію і все йде до того, що поєдинку в Ізраїлі таки не буде. І його буде проведено на нейтральному полі. Найімовірніше, що цим місцем оберуть столицю України. Велика імовірність того, що поєдинок відбудеться на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Принаймні, того дня київське «Динамо» проводитиме виїзний матч кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів у Стамбулі з «Фенербахче».

До речі, стамбульський клуб позавчора виграв і другий матч другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів у клубу Б-36 (Фарери) — 5:0 (удома турки перемогли 4:0). М’ячі забивали: Тунджай Санлі, 44, Махмет Йозгатлі, 55, Кан Арат, 79, Сельджук Семіх, 84, Мурат Хаджіоглу, 90.

P. S. Стало відомо, що інший ізраїльський клуб «Бней-Йєгуда» (Тель-Авів) звернувся до керівників українського футболу з проханням провести його матч у турнірі Кубка УЄФА проти клубу «Левський» (Болгарія, Софія) 10 серпня на НСК «Олімпійський» у Києві.

ФФУ позитивно поставилася до обох прохань. Тепер слово — за УЄФА.