Водні види. Будапешт (Угорщина). На дистанції 50 метрів батерфляєм золоту медаль виграв українець Сергій Бреус. Його результат — 23,41 (новий рекорд чемпіонату). Друге місце у хорвата Дує Драганжа, а «бронза» — в Якоба Андкжаера з Данії. Ще один українець — Андрій Сердінов — фінішував четвертим на цій дистанції, поступившись данцеві лише долями тисячних секунди.

Броварчанин Олег Лісогор, який привчив нас до тріумфів, цього разу на 100-метрівці брасом був лише третім. Чемпіоном тут став росіянин Роман Слуднов, срібним призером — норвежець Оен.

Шахи. Краснотур’їнськ (Росія). «Кубок Північного Уралу» (призовий фонд 10 тисяч доларів). Переможницею стала Катерина Лагно (Україна). Два місяці тому Катерина стала олімпійською чемпіонкою. І знову — лункий успіх. Львів’янка, котра тепер мешкає в Донецьку, випередила ціле сузір’я майстринь — п’ятиразову чемпіонку світу Майю Чібурданідзе, дует сестер Косінцевих, Вікторію Чміліте, Антуанетту Стефанову, Хоу Іфань та Чень Жу.

Пляжний волейбол. Братислава (Словаччина). Юніорський чемпіонат Європи (U18). Українці Віталій Дідух та Павло Остапенко вибороли срібні медалі. Вони виграли сім поєдинків. І лише у фіналі поступилися польському дуету Кадзьола/Шаланкевич — 0:2 (20:22, 22:24). Срібні відзнаки Дідуха і Остапенка — перший серйозний успіх українського пляжного волейболу на міжнародній арені.

Веслування (байдарки і каное). Афіни (Греція). Чемпіонат Європи серед молоді (U23). На рахунку українців — п’ять нагород. Здобували їх виключно каноїсти. Особливо порадували одесити Артем Андреєв, Юрій та Олександр Ісакови та Микола Пиріг з Івано-Франківська. Наш колектив на дистанції 1000 м став чемпіоном (3.18,263), випередивши команди Румунії та Угорщини. А потім наш «золотий» квартет став ще й срібним призером на дистанції 500 м (1.37,573). Перемогли тут білоруси (1.37,003), треті — поляки (1.37,669). У суперечці одиночок срібну медаль на 500-метрівці здобув черкащанин Валентин Дем’яненко (1.51,775).

Здобували нагороди також українські юніори. Херсонсько-одеський тандем — Антон Бєлєнький та Борис Сажай були другими на 500 м, на довшій дистанції — третіми.

Теніс. Сан-Дієго (США). Турнір «Акура класік» (призовий фонд 1 340 000 доларів). У кваліфікації українки Катерина Бондаренко та Ольга Савчук успішно пройшли кваліфікацію. А потім обидві зіграли в матчах першого кола.

Савчук грала з Ганною Сромовою з Чехії і за рахунку 2:2 суперниця, пославшись на травму, відмовилася від продовження боротьби. Бондаренко змагалася з американкою Коко Вандевеге і взяла гору 6:4, 6:2. В другому колі Катерина зіграє з аргентинкою Паолою Суарез, котра у першому колі вибила з боротьби росіянку Дінару Сафіну.