Ми вже повідомляли, що в Запоріжжі на вулиці Валерія Лобановського відбулося урочисте відкрите оновленого центрального стадіону, який отримав назву «Арена «Славутич». А тепер про цю чудову подію докладніше.

Свій останній матч на напівзруйнованому стадіоні, який прослужив 63 роки, «Металург» зіграв 31 жовтня 2001 року, а потім почалися поневіряння по чужих спортивних аренах. Мрію про нове футбольне поле втілювали впродовж цього часу два міських голови Запоріжжя — Олександр Поляк, який раптово пішов із життя, та його наступник Євген Карташов. І ось тепер стадіон, кошторисна вартість якого становить 97 мільйонів гривень, став реальністю. Він відповідає всім вимогам і нормам УЄФА і є одним із найкращих в Україні. Насамперед це стосується європейських норм безпеки і комфорту для глядачів, зовнішнього освітлення, футбольного поля, котре має системи дренажу, зливової каналізації, капілярного поливу й підігріву.

Новий стадіон розрахований на 11896 глядачів, має VІP-ложу, ложу преси на 60 місць і 6 коментаторських кабін, а також 60 місць для глядачів-інвалідів.

На церемонії відкриття, яка перетворилася на яскраве шоу, виступили голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс та інші почесні гості.

А міський голова Запоріжжя Євген Карташов, зокрема, сказав:

— Це справді народний стадіон, побудований на гроші городян. Ми дякуємо будівельникам, комунальним службам, підприємствам, усім, хто допомагав будувати й облаштовувати новий спортивний центр міста. Про новий стадіон мріяли запорізькі вболівальники, мріяв Олександр Володимирович Поляк, а ми з вами втілили цю мрію. Ми й надалі розвиватимемо спортивну інфраструктуру в місті: будуватимемо легкоатлетичні бігові доріжки, відкриватимемо ігрові зали, спортивні майданчики...

Запорізька область.