Для розпуску Верховної Ради немає жодних юридичних підстав. Парламент працює стабільно, ухвалює закони, Президент їх підписує. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на вчорашній зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Гао Юйшеном .

На вчорашньому засіданні Погоджувальної ради, за словами глави парламенту, мали розглянути законопроект про внесення змін до Конституції України у частині місцевого самоврядування. А у четвер планується винести цей документ на голосування, після чого його буде направлено на розгляд Конституційного Суду. Водночас О. Мороз висловив сподівання, що Універсал національної єдності буде підписано.

Торкаючися зовнішньої політики, Голова Верховної Ради зазначив, що міжпарламентські стосунки відображають добрі двосторонні відносини між Україною і Китайською Народною Республікою.

Посол повідомив, що КНР виступає за дальший розвиток двосторонніх відносин, зокрема, їх парламентської складової. Він також відзначив внесок глави українського парламенту у розвиток українсько-китайської співпраці.

Посол висловив переконання, що візит до України (який заплановано на жовтень) Голови Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Цзя Циньліня надасть новий імпульс двостороннім відносинам. А Олександр Мороз зазначив, що це сприятиме розвитку ефективної українсько-китайської співпраці в усіх сферах. Голова Верховної Ради виступив за активізацію міжпарламентської співпраці, підкресливши, що український парламент відіграватиме важливу роль у розбудові двосторонніх відносин.

Наприкінці зустрічі посол побажав Україні стабільності, національної єдності та економічного процвітання.