Оперативний працівник районного відділу міліції Одеси дуже здивувався, коли побачив, як однією з центральних вулиць їде на велосипеді молодий чоловік, з рюкзака якого визирає не бутафорський, а справжній меч.

Міліціонер попросив велосипедиста зупинитися і пред’явити документи. Той виконав прохання, але одразу дістав із рюкзака меч і кинувся на правоохоронця. Звісно, «опер» попросив «мечоносця» заспокоїтися і скласти зброю. Але власник холодної зброї, викрикуючи погрози, підступав дедалі ближче до міліціонера. Тож довелося дістати пістолет і пристрахати хулігана, що буде відкрито вогонь. Потім було зроблено попереджувальний постріл у повітря. Але й він не остудив наступального запалу молодика.

І тоді міліціонер відкрив вогонь на ураження — куля потрапила в м’які тканини ноги молодика. Він упав, а отут на місце події прибув наряд, який скрутив власника меча. Постраждалому надали першу медичну допомогу і доставили у відділення міліції, де йому довелося давати свідчення стосовно холодної зброї і причин, з яких він кинувся на міліціонера.