Харківська торгова група «Таргет» звернулася по допомогу до Верховної Ради України. Підприємці подали до парламенту заяву з вимогою дострокового призупинення повноваження міського голови Харкова та розпуску міської ради. Крім того, ТГ «Таргет» ініціює проведення загальнохарківського народного референдуму про дострокове припинення повноважень Михайла Добкіна на посаді міського голови. Причина таких радикальних заходів, як стверджують підприємці, порушення Конституції та низки законів України з боку місцевих органів влади.

На другій сесії міськради були ухвалені рішення про призупинення будівництва на 36 земельних ділянках, у тому числі чотирьох, які належали ТОВ «Таміра» та ТОВ «Призм». Тут мали з’явитися торгово-розважальні комплекси. Зокрема, ТГ «Таргет» (входять ТОВ «Призм», ТОВ «Таміра» та інші компанії) готує скарги до суду на харківського міського голову Михайла Добкіна, секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса, в. о. заступника міського голови — директора департаменту містобудування, архітектури і земельних відносин міськради Тетяну Овинникову та інших. За словами керівника департаменту правових і економічних питань ТГ «Таргет» Владислава Протаса, у торгової групи є докази того, що до початку сесії в Харківську міськраду було надано ухвалу Господарського суду Харківської області, яка забороняє депутатам розглядати питання про виділення ТОВ «Таміра» ділянки під забудову на вул. Клочковській, 197. Такі само ухвали були винесені Деснянським судом Києва і Київським районним судом Харкова. Але міський голова та інші уповноважені особи не поінформували депутатів про ці рішення, і питання було винесено на сесію. Незважаючи ні на що, голосування відбулося.

Через такі дії місцевої влади в ТГ «Таргет» вважають, що їх збитки сягають кількох десятків мільйонів гривень: 2,5 мільйона коштувало тільки перенесення теплотраси у мікрорайоні, було прокладено 800 метрів нової, підведено освітлення, оновлено каналізаційну мережу... Торгова група мала намір спорудити на цих ділянках сучасний дитячий садок і торговельно-розважальний та спортивний комплекси, вклавши значні інвестиції в бюджет міста. Передбачалося, що на майбутніх об’єктах матимуть змогу отримати роботу та гідну зарплату 2,5 тисячі городян. Міська скарбниця лише за час будівництва мала збільшитися майже на 70 мільйонів гривень, а після його завершення щомісяця поповнювалася б на 600 тисяч додаткових гривень. Владислав Протас стверджує, що після приходу в Харкові нової влади почався перерозподіл земель, котрі були, як він вважає, абсолютно законно виділені підприємцям попередньою.

Окрім війни з великими бізнес-структурами, харківські керманичі розпочали її і з дрібними підприємцями, намагаючись прибрати з вулиць міста декілька сотень кіосків та магазинчиків, які буцімто не мають дозвільних документів. Підприємці стверджують, що такі документи в них є, і не дають можливості кранам та екскаваторам знищувати їхнє майно. Тривають мирні акції непокори.

Отже, незадоволення певної частини харків’ян владою сягнуло тієї критичної позначки, коли треба вирішувати, чи потрібна така влада самим городянам.