Футбол. Тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу висловив задоволення, що його команда у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів гратиме з переможцем пари «Гафнарфьордур» (Ісландія) — «Легія» (Польща). «Нам випав не найгірший жереб, — сказав він. — «Шахтар» зобов’язаний здолати бар’єр кваліфікації. Ми готувалися до цього етапу майже весь сезон через ігри чемпіонату України. Водночас з повагою ставимося до всіх команд. Адже це найкращі клуби своїх країн. Наша конкретна мета — вийти до групового етапу».

А от суперником київського «Динамо» на цьому етапі, найпевніше, стане знаменитий турецький клуб «Фенербахче» (Стамбул).

— Що й казати — команда сильна, — прокоментував результати жеребкування наставник динамівців Анатолій Дем’яненко. — Взагалі всі елітні турецькі клуби — «Фенербахче», «Галатасарай», «Бешикташ» — грають у схожий футбол. А їхні прихильники вболівають несамовито.

На цій стадії турніру слабких команд уже не залишилося. Отож потрібно грати і вигравати в будь-якого суперника.

— Як відомо, «Фенербахче» очолює бразилець Зіко. Чи вплине цей факт на гру команди?

— Зіко почав працювати зі стамбульським клубом нещодавно (після завершення ЧС—2006). Тому сумніваюся, що протягом такого короткого терміну навіть йому вдалося змінити все докорінно...

Ще навесні минулого року за «Фенербахче» досить успішно виступав Сергій Ребров. І тепер йому, можливо, доведеться зіграти проти «своїх». Звісно, що за таких обставин думка півоборонця «Динамо» особливо цікава.

— Нині я не підтримую зв’язків із колишніми одноклубниками. Раніше передзвонювалися із Серхат Якіном. Але тепер він виступає за бельгійський «Андерлехт».

Як зміниться гра «Фенербахче» з приходом Зіко? Мені через брак інформації судити складно. Либонь, бразилець запросив нових гравців, віддасть перевагу іншій тактиці. Втім, часу обмаль. І ще невідомо, чи вдасться йому об’єднати команду з амбіційними і харизматичними гравцями, як це зробив до нього німецький тренер Крістофер Даум.

Однак, за будь-яких обставин, ми зобов’язані проходити «Фенербахче». Суперник непростий, але ні в чому, гадаю, нас не переважає...

І наостанок. Учора мав підписати контракт з «Фенербахче» оборонець збірної Бразилії Роберто Карлос, який донедавна виступав за мадридський «Реал». Немає сумніву, що ця «зірка» неодмінно посилить стамбульський клуб з азійського берега Босфору.

Тепер про Кубок УЄФА. До боротьби в цьому турнірі долучаються українські представники. В результаті жеребкування суперником у другому кваліфікаційному раунді одеського «Чорноморця» став польський клуб «Вісла» (Плоцьк). Запорізький «Металург» гратиме із молдовським «Зімбру» (Кишинів). Матчі пройдуть 10 та 24 серпня.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.