Під час традиційної прес-конференції Голова Верховної Ради Олександр Мороз, оцінюючи перспективи підписання Універсалу національної єдності, зазначив, що якщо документ не буде основою для наступних угод, то його можуть підписати усі політичні сили, яким не байдужі перспективи України. І навіть якщо дехто підпише цей документ із застереженнями, стосовно окремих пунктів, то це теж означатиме підтримку цього документа. «Ми 15 років говоримо про національну ідею, але досі не знаємо, що хочемо збудувати, тому ідея «круглого столу» конструктивна», — сказав він. Саме тому сьогодні тривають дискусії довкола питання, що собою повинен являти заключний документ, ухвалений за результатами «круглого столу», — чи це буде підстава для формування коаліції, чи універсал стане документом стратегічного значення, який визначає ставлення до розвитку України з боку різних політичних сил і структур влади. «Я вірю, що другий варіант буде найоптимальнішим і найприйнятнішим для України», — зазначив Голова Верховної Ради. Бо саме наявність у документі пункту про формування нової коаліції є головною причиною того, що учасникам «круглого столу» важко домовитися з багатьох питань. Це пов’язано з тим, що одна політична сила, яка одержала на виборах найбільшу кількість голосів, має свою програму дій, тоді як інша політична сила, котра не набрала запланованої кількості голосів, також хоче відстояти свою позицію. Стосовно можливої відмови з боку Президента внести до парламенту кандидатуру Прем’єр-міністра Олександр Мороз зазначив, що не хотів би гадати на цю тему. Бо її внесення є обов’язком Президента. Водночас він відмовився прогнозувати дії Верховної Ради у разі такої відмови. Та зазначив, що з цього приводу Верховна Рада може визначитися окремо. Правда, Олександр Мороз висловив переконання, що Президент дотримуватиметься норм Конституції. Але якщо йтиметься про дострокові вибори, «то наша партія завжди до них готова, тут проблем нема». Водночас він висловив сумнів, що дострокові вибори якимось чином змінять розстановку сил у парламенті.

Коментуючи звинувачення Юлії Тимошенко у перевищенні кошторису Верховної Ради, Олександр Мороз зауважив, що «ті звинувачення не мають відношення ні до мене, ні до нинішньої Верховної Ради», бо проект кошторису готувався минулим складом парламенту після прийняття бюджету. Голова Верховної Ради зазначив, що він не тільки не вносив на розгляд Верховної Ради, але ще й належним чином не ознайомився з ним. Крім того, він повідомив, що під час погоджувальної ради висловив пропозицію стосовно внесення змін до закону про статус народних депутатів, котрий передбачав би, що депутати не отримують квартири, а забезпечуються службовим житлом на період здійснення ними своїх повноважень.

Окрім того, глава парламенту повідомив, що під час засідання погоджувальної ради депутати висловилися за те, щоб у разі виникнення якихось питань їх можна було вносити на сесійне засідання без розгляду погоджувальної ради.