UMC дбає про підготовку молодих фахівців

Першочергове значення для розвитку держави має освіта, підготовка кваліфікованих фахівців у провідних галузях промисловості, науки й техніки. Зокрема, до таких належить галузь телекомунікацій, що стрімко розвивається: цифрові технології, Інтернет, телефонні мережі тощо. Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій (ДУІКТ) спільно з компанією UMC успішно вирішують питання вдосконалення учбового процесу підготовки фахівців із телекомунікацій.

Співробітництво оператора мобільного зв’язку та університету триває вже кілька років, і головна його мета — підвищення рівня освіти та підготовка майбутніх професіоналів у галузі телекомунікацій. Продуктивним результатом співпраці стала організація кафедри радіотехнологій, яка працює вже протягом трьох років і готує фахівців галузі мобільного зв’язку. Більш як сто найталановитіших випускників факультету інформаційних технологій за цей час стали співробітниками центру обслуговування абонентів і технічної дирекції UMC.

«Освіта — один із пріоритетів UMC як соціально відповідальної компанії, — розповідає Ярина Ключковська, начальник відділу зовнішніх відносин UMC. — Адже випускники Університету інформаційно-комунікаційних технологій — це майбутні фахівці нашої компанії. А високий професійний рівень молодих фахівців — це запорука успіху».

Новий проект, запроваджений нещодавно на базі кафедри радіотехнологій, — Центр систем та мереж мобільного зв’язку — закладає фундамент плідної та довготривалої співпраці між університетом і UMC. Особливу увагу приділятимуть актуальним темам: сучасні та перспективні послуги стільникового зв’язку, частотно-територіальне планування мереж, моделювання і дослідження особливостей сучасних та перспективних систем зв’язку.

Хорошим початком проекту став новий комп’ютерний клас: 25 сучасних потужних комп’ютерів, сервер, повний набір необхідної оргтехніки та підключення до Інтернету — все це є подарунком UMC студентам факультету інформаційних технологій з нагоди нового навчального року. Завдяки новому обладнанню викладачі факультету отримають можливість проводити науково-дослідницькі роботи зі студентами й аспірантами, зокрема, головну увагу приділятимуть таким новітнім темам, як безпровідний доступ у комп’ютерних системах, цифрові технології, проектування мережі тощо.

«Одним із головних напрямів навчальної діяльності нашого університету є навчання за спеціальністю «Апаратура радіозв’язку, телебачення та радіомовлення» факультету інформаційних технологій, який готує фахівців у галузі мобільного зв’язку, — розповідає Віктор Булгач, завідувач кафедри радіотехнологій Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій. — Співпраця з UMC — для нас велика честь і відповідальність, яку ми сподіваємося виправдати, навчаючи професіоналів з високим рівнем підготовки».

У недалекому майбутньому технології третього покоління стануть реальним сьогоденням, а впроваджувати їх у життя будуть теперішні студенти — умови для цього закладаються вже сьогодні.