Теніс. В. о. міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та президент Федерації тенісу України Вадим Шульман підписали угоду про співробітництво міністерства та ФТУ. Результатом реалізації угоди стане спорудження в Києві Національного тенісного центру.

За попередніми прогнозами, введення центру в експлуатацію планується вже у 2008 році. Національний тенісний центр відповідатиме міжнародним стандартам, за аналогією з такими тенісними центрами, як «Мельбурн та Олімпік Парк» в Австралії, «Флашинг Медуз Нейшнл Теніс Центр» у США.

— У цьому центрі передбачається наявність не лише тренувальних відкритих та закритих кортів, а й щонайменше двох великих стадіонів з трибунами на 3500 місць для проведення в Україні турнірів найвищого професійного рівня, — зазначив в. о. міністра.

Національний тенісний центр створюватимуть на базі малого державного підприємства «Тенісні корти», що розміщене на території НСК «Олімпійський».

Відповідаючи на запитання журналістів, Юрій Павленко запевнив, що мале державне підприємство «Тенісні корти» внесено до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації, тому будь-які розмови про можливість передачі об’єкта у приватну власність є безпідставними. За словами міністра, наступним кроком стане пошук інвестора та розробка відповідного проекту Національного тенісного центру.

«Бронзовий» фініш

Міні-футбол. Новий Сад (Сербія). Третій чемпіонат Європи серед студентів. Учасники — 14 команд, переможці студентських чемпіонатів своїх країни. Команда Дніпропетровської державної фінансово-економічної академії (ДДФЕА, ректор Наталія Редіна) посіла третє місце.

Груповий етап: ДДФЕА — команда Португалії. 4:1. ДДФЕА — університет міста Новий Сад (Сербія). 2:4. ДДФЕА — команда Німеччини. 8:1.

Ігри плей-оф. 1/4. ДДФЕА — університет міста Ніш (Сербія). 4:0. 1/2. ДДФЕА — чемпіон Хорватії. 2:3. Матч за третє місце. ДДФЕА — чемпіон Італії. 7:2.

А чемпіоном Європи серед вищих навчальних закладів з міні-футболу стала студентська команда зі Словенії. До речі, наступний чемпіонат Європи відбудеться саме у Словенії в липні 2007 року.