Президент України Віктор Ющенко вважає, що існують різні варіанти розвитку подій у нинішній політичній ситуації, зокрема — розпуск парламенту або формування іншої коаліції. Про це він заявив в інтерв’ю провідним інформаційним агентствам і телеканалам України. «Є два способи вирішення проблем у Верховній Раді — злагода або розпуск законодавчого органу», — сказав глава держави. В. Ющенко не виключив варіант розпуску парламенту, хоча це, на його погляд, «принесе додаткову конфронтацію».

Глава держави висловився за потребу проведення «круглого столу» за участю Президента, політичних сил, громадських організацій та авторитетних людей для обговорення політичної ситуації, але чітко визначивши регламент такого заходу. На переконання В. Ющенка, відповіді на всі запитання можна знайти лише у процесі переговорів.

Президент також наголосив, що за будь-якого варіанту розвитку подій за главою держави має залишитися право призначення керівників силового блоку — МВС, Міноборони, МЗС, Генпрокуратури, СБУ. І висловив переконання, що Верховна Рада найближчим часом обере своїх представників до Конституційного Суду України. Водночас В. Ющенко виступив проти призначення суддів КС виключно за квотою парламентської більшості.

На ультиматуми Президент України не реагуватиме, — заявив Віктор Ющенко. «Я вимагаю одного: керуватися виключно законом», — наголосив він.