«Круглий стіл» за участю керівництва парламенту, лідерів депутатських фракцій і груп та Президента України, який мав відбутися по обіді в Маріїнському палаці, залишався основною інтригою дня. Прес-служба глави держави зранку заявила: у графіку Президента немає такої події. Хоча головуючий на ранковому пленарному засіданні парламенту Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк повідомив, що «круглий стіл» ініціював глава держави, а глава парламенту Олександр Мороз лише озвучив цю пропозицію. Заступник голови фракції Партії регіонів Микола Азаров на запитання журналістів, чи відбудеться «круглий стіл», відповів, що офіційного підтвердження про проведення такого заходу ще не отримано.

За його словами, основна ідея «круглого столу» — розширення парламентської коаліції та участь «Нашої України» у більшості. Микола Азаров заявив, що під час переговорного процесу про можливе розширення коаліції «Наша Україна» не висуває вимоги стосовно зміни кандидатури на посаду Прем’єр-міністра та виходу зі складу коаліції фракції КПУ. Наголосив, що згідно з Конституцією України Президент не має права відмовити кандидатурі на посаду прем’єра, запропонованій коаліцією, нагадавши, що термін розгляду главою держави кандидатури Віктора Януковича завершується другого серпня. І фракція «регіоналів», зазначив Микола Азаров, спокійно ставиться до поки що затягування цього процесу. Однак після завершення 15-денного строку, підкреслив парламентарій, Віктор Ющенко буде зобов’язаний внести кандидатуру прем’єра, запропоновану коаліцією. «Інше в Конституції не передбачено, — сказав Микола Азаров. — Все інше означає шлях до диктатури і відхід від Конституції.

А фракція БЮТ заявила, що не братиме участі в роботі «круглого столу».

Уповноважений представник фракції «Наша Україна» Анатолій Кінах в інтерв’ю «Голосу України» повідомив: позиція його фракції залишається незмінною. «Повинен бути уряд національного примирення і консолідації суспільства, спроможний забезпечити виконання стратегії розвитку України як сучасної європейської демократичної держави». А тому, за словами Анатолія Кінаха, «Наша Україна» однозначно проти того, щоб кандидатами на посаду прем’єра були персони, які символізують протистояння в суспільстві. «Тому фракція проти кандидатури Віктора Януковича, бо він не відповідає таким вимогам», — сказав Анатолій Кінах.