Прихильники антикризової коаліції провели маніфестацію

Учора кілька тисяч демонстрантів разом з народними депутатами провели маніфестацію на підтримку антикризової коаліції. Зокрема, вони побували під стінами Міністерства внутрішніх справ України, де зустрілися з міністром Юрієм Луценком й отримали його запевнення в тому, що «міліція спокійно забезпечуватиме законність в Україні і право висловлювання будь-яких політичних поглядів». Водночас, як повідомила «Інтерфаксу-Україна» прес-секретар міністра внутрішніх справ України Інна Кисіль, учора до Києва прибули 2 потяги і 44 автобуси з прихильниками Партії регіонів зі східних регіонів України, котрі мають замінити тих, хто тепер перебуває в наметових містечках Києва.

А «Пора» залишає Майдан та оголошує мобілізацію

Партія «Пора» згортає розташоване на майдані Незалежності наметове містечко і переносить його ближче до будинку Кабінету Міністрів, щоб запобігти можливому силовому захвату цієї установи. За словами представників «Пори», на таку загрозу вказують заяви окремих політиків про можливе невизнання указів Президента у випадку розпуску парламенту.

Зокрема, член політради партії Андрій Юсов заявив: «Якщо Януковича поза законом буде оголошено прем’єром, у Кабмін він не потрапить — «Пора» цього не допустить». Водночас «Пора» зазначає, що, у разі легітимного обрання В. Януковича на посаду Прем’єр-міністра, партія не перешкоджатиме йому увійти до Кабміну, проте у цьому випадку у партії виникне чимало запитань до Президента. Для посилення охорони «Пора» планує оголосити додаткову мобілізацію прихильників партії та очікує, що через декілька днів їхня кількість сягне 15 тисяч осіб.