Голосування за кандидатуру Прем’єр-міністра без подання Президента України буде «узурпацією влади», — заявив глава секретаріату Президента України Олег Рибачук під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США Вільямом Тейлором.

Як повідомляє прес-служба глави держави, О. Рибачук зазначив, що в нинішній ситуації Президент діятиме винятково в рамках українського законодавства, ухвалюючи відповідальне для країни рішення щодо майбутньої долі парламенту й уряду. Глава секретаріату наголосив, що Президент упродовж останнього часу не раз наголошував, що готовий співпрацювати з парламентом і урядом заради єдності та стабільності держави. І що перед новим урядом має бути поставлено важливе завдання — не втратити темпів розвитку економіки. «Віктор Ющенко переконаний, що з таким завданням може впоратися лише команда професіоналів, і її може очолити тільки та людина, яка зуміє відмовитися від вузькопартійних інтересів та візьме відповідальність за економічний розвиток країни, — додав О. Рибачук. — Президент України наголошує, що часи закулісних домовленостей і ситуативних рішень, які йдуть урозріз з національними інтересами та проголошеним курсом на європейську та євроатлантичну інтеграцію, повернути не вдасться».

В. Тейлор, зі свого боку, констатував, що Сполучені Штати готові й надалі підтримувати демократичні перетворення в Україні.