Позачергова сесія Вінницької облради, скликана 19 липня з ініціативи найбільшої фракції — БЮТ — для обговорення політичної ситуації в країні, так і не розпочала роботу.

Причина — відсутність кворуму. Хоча було видно, що не всі присутні в залі депутати зареєструвалися для роботи. На прохання «бютівців» голова облради оголосив перерву, щоб депутати ще раз визначилися з необхідністю обговорення запропонованого питання. Але й після цього лише 44 обранці (загалом в облраді 100 депутатів) мали намір брати участь у зібранні.

Після того, як головуючий закрив сесію, керівник БЮТ в облраді депутат Юрій Мельник провів засідання фракції. Воно закінчилося прийняттям заяви, яка, за словами пана Мельника, відображає генеральну лінію партії щодо ситуації в країні. Зокрема, обрання Голови Верховної Ради фракція БЮТ у Вінницькій облраді вважає нелегітимним, депутати вимагають від Президента розпуску парламенту.

— На мій погляд, рішення, яке запропонувала фракція БЮТ, уже втратило свій сенс, — наголосив у розмові з кореспондентом «Голосу України» голова облради Григорій Заболотний. — Змінилися реалії. Верховна Рада розпочала активно працювати, я був присутній на засіданні і бачив це на власні очі. Тому будь-яке наше рішення уже виглядало б як постфактум подій. Це все одно, що бігти за поїздом, який уже рушив.

Вінницька область.