Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що глава держави має з ним спільні погляди на багато питань. Такий висновок він зробив після зустрічі з Президентом Віктором Ющенком у четвер, повідомляє «Українська правда». «Я побачив в очах Президента велике бажання об’єднувати зусилля. І мені цього достатньо», — сказав В. Янукович журналістам.

Водночас він не дав прямої відповіді на численні запитання, зокрема, чи погодиться В. Ющенко внести його кандидатуру на посаду прем’єра.

«Ми зробимо все, щоб найближчим часом знайти порозуміння з «Нашою Україною» й об’єднатися для вирішення багатьох питань», — зазначив лідер регіоналів.

На репліку журналістів, чи можливе внесення іншої кандидатури на пост прем’єра, В. Янукович відповів: «Цього питання не існує на порядку денному». Він додав, що «на порядку денному не існує і питання розпуску парламенту».

На питання, який у нього настрій після зустрічі з

В. Ющенком, пан Янукович відповів: «Нормальний, конструктивний, і є бажання працювати». А також додав, що «найближчим часом», сподівається, парламент отримає подання на його кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра, але підкреслив, що це залежить від В. Ющенка.

За словами Віктора Федоровича, на їхній зустрічі не ставилися умови. Лідер Партії регіонів зійшовся з Ющенком на тому, що уряд має формуватися з професіоналів, а «політична складова була мінімізована». Вони говорили про шляхи стабілізації політичної ситуації, роботи парламенту і створення дієвої системи влади.

На питання, як закінчилася зустріч, лідер ПР відповів: «Миром». При цьому під час брифінгу він жодного разу однозначно не сказав, чи погодився Президент на його кандидатуру. Натомість зі свого боку пообіцяв «робити все», щоб відновити роботу Конституційного Суду «найближчим часом».