Однією з надзвичайно гострих проблем суспільного життя є державне гарантування вкладів фізичних осіб.

Цю актуальну тему висвітлюють у своїй новій праці «Банківські вклади фізичних осіб та їх державне гарантування» відомі науковці-юристи — заступник голови Національного банку України В. Кротюк та постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді А. Селіванов. Ці відомі автори першого підручника з банківського права професійно, ґрунтовно та надзвичайно доступно для читача провели унікальне дослідження та аналіз законодавчих проблем гарантування вкладів громадян і висловили рекомендації щодо вдосконалення системи гарантування заощаджень населення і відшкодування їх вкладникам у разі недоступності вкладів.

В. Кротюком та А. Селівановим було здійснено значний обсяг роботи з метою систематизації нормативно-правових актів, що регулюють відносини гарантування вкладів фізичних осіб, включаючи міжнародні акти та практику їх застосування.

Запропонована праця призначена для всіх фізичних осіб, які мають вклади в банках, а отже, потребують повного державного гарантування. Ця праця написана мовою, зрозумілою юристам, і стала відомою та має вже великий попит. Особливо привертають увагу порівняльні аспекти системи гарантування депозитів в Україні та за кордоном, а також систематизація наукових та популярних видань, які містять інформацію щодо вкладів фізичних осіб у кредитно-фінансових установах та їх гарантування.

Отже, робота юристів, надзвичайно насичена інформацією, стала помітною подією у світі юридичної літератури, що вже зацікавила широке коло читачів.

Крістіна ПУДАНС-ШУШЛЕБІНА.