Фехтування. Тегеран (Іран). Етап Гран-прі. Чоловіча команда українських шаблістів святкувала перемогу. У фіналі вона впевнено перемогла збірну Угорщини —45:37. На шляху до головного поєдинку українські спортовці у півфіналі здолали шаблістів Німеччини (45:43).

***

Ухвалено рішення довірити Україні проводити Євро—2008. Це сталося на засіданні конгресу Європейської конфедерації фехтування (ЄКФ). Також визначено господарів чемпіонатів 2007 року. Дорослий відбудеться в Бельгії, а юніорський — у Чехії. Юніорську першість Європи 2008 року проведуть Нідерланди.

Чиновники ЄКФ мають намір відвідати країни-господарі чемпіонатів 2007 і 2008 років восени, по закінченні юніорського чемпіонату континенту в Познані (Польща).

Футбол. Нагадаємо ситуацію, що виникла навколо ФК «Кривбас» (Кривий Ріг). Вона була досить простою: у клубу не було коштів, щоб зробити заявочний внесок. Через фінансову неспроможність криворіжці відмовилися від участі в чемпіонаті вищої ліги, і їх було переведено до першої. А на їхнє місце повернули луцьку «Волинь». І от позавчора відбулося чергове засідання ПФЛ, яке ухвалило рішення про ... повернення «Кривбасу» до вищої ліги. На яких підставах? Апеляційний комітет ФФУ скасував попереднє рішення свого атестаційного комітету про переведення криворізького клубу до першої ліги після того, як він надав банківські гарантії сплати членських внесків і фінансування команди в 16-му чемпіонаті країни. За словами генерального директора ПФЛ Анатолія Попова, про ухвалене рішення поінформовано «Волинь», котра мала замінити «Кривбас» у вищій лізі. Лучан така новина, зрозуміло, не порадувала. Однак вони поставилися до ситуації з розумінням і продовжили підготовку до чемпіонату в першій лізі, де мали виступати за підсумками сезону 2005/2006 рр.

***

Федерація футболу Франції підтвердила, що всі квитки на відбірний матч групи В Євро—2008 між збірними Франції та Італії, котрий відбудеться на «Стад де Франс» у Парижі 6 вересня, розпродано. Цей поєдинок буде своєрідним повторенням недавнього фіналу ЧС—2006 у Німеччині, в якому французи поступилися в серії післяматчевих пенальті. Була там і драматична історія: Зідан проти Матерацці.

***

Ліга чемпіонів. Перший відбірний раунд. Матчі у відповідь. 18 липня. «Баку» (Азербайджан) — «Сіоні» (Грузія). 1:0 (перший матч — 0:2). «Екранас» (Литва) — «Ельбасані» (Албанія). 3:0 (0:1). «Шериф» (Молдова) — «Пюнік» (Вірменія). 2:0 (0:0). «Работнічки» (Македонія) — «Дюделанж» (Люксембург). 0:0 (1:0).