В. о. Прем’єр-міністра України Юрій Єхануров не підтримує ідею акціонування української газотранспортної системи. Про це він сказав, коментуючи заяву голови «Нафтогазу» Олександра Болкісева про те, що Україна може повернутися до ідеї вивчення можливості спільного з Росією управління газотранспортною системою країни. «Ми проти такої можливості. Нехай Болкісев говорить про це все, що хоче», — заявив прем’єр.

За словами Єханурова, на цьому етапі мова може йти тільки про пайову участь інвесторів у будівництві нових газопроводів на території України. «Це можуть бути тільки нові газові гілки, і то, бажано, у бік Туркменистану», — заявив він. «До ідеї акціонування ГТС ми можемо повернутися років через 20, але не зараз», — додав глава уряду.

Як відомо, раніше «Газпром» заявляв про зацікавленість щодо деяких українських енергетичних активів, зокрема, розподільної мережі. «Газпром» і український уряд обговорювали можливість зниження ціни на газ в обмін на спільне управління ГТС, однак компромісу в цьому питанні не було досягнуто.