Вихід збірної України з футболу до чвертьфіналу на дебютному для неї чемпіонаті світу в Німеччині став предметом гордості для мільйонів наших співвітчизників. Ще перед стартом футбольного свята планети спонсори пообіцяли солідний призовий фонд для наших гравців, який збільшувався залежно від рівня матчу.

Позавчора компанія «Київстар», титульний спонсор національної та молодіжної збірних України, передала гравцям національної команди обіцяну винагороду. Ігор Литовченко, президент компанії, яка є лідером мобільного зв’язку в Україні, вручив президентові Федерації футболу України Григорію Суркісу сертифікат на 2 525 000 гривень.

Цей захід відбувся в рамках програми підтримки українського футболу «Твоя країна. Твій футбол. Твій «Київстар», котра триватиме до кінця нинішнього року і покликана створити місток між гравцями та їхніми прихильниками. Від імені всіх українців команді передали символічне серце українських вболівальників — знак єднання нації заради футбольної мети.

Після цих урочистостей президент ФФУ Григорій Суркіс відповів на численні запитання представників ЗМІ. Зокрема, він назвав точну цифру преміальних для національної команди за виступи на ЧС—2006. Вона становить вісім мільйонів доларів.

Пан Суркіс висловив упевненість, що спільна заявка України і Польщі на проведення Євро—2012 має добрі перспективи. Незважаючи на певні нині проблеми в польському футболі. Григорій Михайлович також вважає, що тренерський штаб на чолі з Олегом Блохіним має продовжувати працювати з командою і у відбірному циклі Євро—2008.