Велоспорт (шосе). Нідерланди. Молодіжний чемпіонат Європи. У перегонах із роздільним стартом Грабовський найшвидше здолав 32-кілометрову дистанцію. Срібним призером став француз Жерар Коппель, котрий програв українцеві 46 секунд.

До речі, Грабовський другий рік поспіль здобуває перемоги на молодіжному чемпіонаті континенту серед спортовців, не старших за 23 роки.

Футбол. Жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів і другого кваліфікаційного раунду Кубка УЄФА відбудуться 28 липня в Сьоні (Швейцарія). Початок жеребкування о 13.00 (за київським часом).

Відзначимо, що з третього раунду в Лізі чемпіонів у боротьбу вступає донецький «Шахтар», а в Кубку УЄФА стартують одеський «Чорноморець» і запорізький «Металург».

* * *

У середині другого тайму гри «Шахтар» — «Динамо» сербський півоборонець Мілош Нінкович, що вийшов на поле в перерві замість Сергія Реброва, дістав травму гомілковостопного суглоба і залишив поле.

«Це сталося миттєво, — пригадує той неприємний епізод Мілош. — Невдало приземлився на ногу, відчув гострий біль. Сподівався, що все минеться, і продовжив грати. А через дві хвилини попросив допомогу лікарів і залишив поле».

Відразу по поверненні до Києва Нінкович звернувся до клініки відомого спортивного хірурга Ярослава Лінька. Діагноз невтішний — перелом гомілковостопного суглоба, гіпсова пов’язка і шість тижнів відновлення.

* * *

Півоборонець донецького «Металурга» Сергій Закарлюка, якого виставили на трансфер, підписав контракт із столичним «Арсеналом». Отже, 29-річний вихованець нікопольського футболу через чотири з половиною роки знову повернувся до київського клубу.

За цей період Закарлюка встиг пограти у трьох командах на Донбасі: донецьких — «Металурзі» та «Шахтарі», а ще — в маріупольському «Іллічівці». Закарлюка став поки що другим придбанням муніципального клубу, фінансування якого київською владою завершиться після першого кола національного чемпіонату. Раніше контракт із «канонірами» підписав 23-річний екс-оборонець «Закарпаття» Тарас Ільницький.

Хокей. Київський «Сокіл» у новому рейтингу найкращих команд Європи посідає досить скромне 126-те місце. Очолює цей список російський клуб «Металург» з Магнітогорська. На другому місці також російський «АК Барс» (Казань), третя сходинка — у шведського ХВ-71.

В. Б.