Депутати Київради заступилися за свого колегу — члена місцевої фракції БЮТ, генерального директора видавничого і поліграфічного центру «Такі справи» Олександра Данилова, проти якого, як уже повідомляв «Голос України», знову порушено кримінальну справу. Днями «парламент» столиці одностайно ухвалив звернення до Президента Віктора Ющенка, в якому просить главу держави втрутитися у ситуацію і покласти край політичним переслідуванням чомусь усе ще опального видавця.

Київську міську раду непокоять неправомірні дії органів прокуратури та податкової міліції, спрямовані проти Олександра Данилова. Як зазначено в колективному зверненні, свого часу «приводом для порушення кримінальної справи стали переслідування, які були влаштовані режимом Кучми тільки за те, що на законних підставах ним було виготовлено поліграфічну продукцію для української опозиції». Як відомо, Данилов змушений був залишити Україну і одержати в Литві статус політичного біженця. Повернувся він на Батьківщину вже після перемоги демократичних сил у 2004 році.

Однак зміна політичного клімату не позначилася на долі гендиректора: з попередніх публікацій наші читачі пам’ятають, з якими неприємностями поверненець знову зустрівся вдома. Одне слово, для пана Данилова «дим Вітчизни не став солодким і приємним» попри всі його сподівання на справедливість. У зв’язку з цим Київрада робить висновок, що «наміри влади черговий раз реанімувати кримінальну справу проти Олександра Данилов є продовженням тиску та шантажу на «Такі справи». Депутати — незалежно від власних політичних уподобань — засуджують такі дії та закликають Президента захистити конституційні права свого колеги та очолюваного ним колективу.