Слідом за позачерговою сесією Одеської обласної ради, що підтримала «конституційні дії антикризової коаліції у Верховній Раді України», сесії з аналогічним порядком денним пройшли в 19 з 26 районів Одеської області. Це саме питання було розглянуто на сесіях трьох міських рад. Депутати районних і міських рад ухвалили рішення, в яких висловлюється їхня стурбованість ситуацією, що склалася у Верховній Раді. У прийнятих сесіями зверненнях на адресу Президента України Віктора Ющенка міститься прохання особисто втрутитися в ситуацію і внести пропозицію про призначення Прем’єр-міністром країни Віктора Януковича. В даний час в Одеській області відбуваються сесії сільських рад, на яких розглядається політична ситуація в Україні.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.

Недовіра голові райдержадміністрації

Ще 16 червня цього року Дунаєвецька районна рада Хмельницької області двома третинами голосів висловила недовіру голові райдержадміністрації Наталії Роховій. Та хоч рішення про недовіру направлено до облдержадміністрації, Кабінету Міністрів і Президента України, Н. Рохова й досі обіймає цю посаду. Райрада вважає, що така ситуація призводить до паралічу районної виконавчої влади, а тому 5 липня 2006 року її президія ухвалила відкрите звернення до Президента та Кабінету Міністрів України. «Якщо 2004 року залишалися незасіяними 6365 га землі, 2005-го —14864 га, то 2006 року вже майже 25000 га землі залишається без обробітку», — йдеться у надісланому до редакції «Голосу України» зверненні. Тому в січні—грудні 2005 року в 1,5 разу збільшилася кількість зареєстрованих у державній службі зайнятості безробітних, які проживають у сільській місцевості, а за 5 місяців 2006-го ця цифра порівняно з 2005 роком зросла в 1,4 разу. «Депутатам районної ради соромно, що голова райдержадміністрації дискредитує добре ім’я Президента, привселюдно демонструє неповагу до вищого представницького органу в районі, намагається подати справу недовіри так, нібито її це не стосується і на її дії не впливає, а адміністрація, яку вона представляє, начебто ефективно працює», — наголошують члени президії райради. У зв’язку з цим вони закликали Президента «правильно оцінити поведінку свого представника на Дунаєвеччині та вирішити питання відповідно до Конституції України».

Вл. інф.

Тепло для шкіл і лікарень

Луганська облдержадміністрація планує забезпечити всі школи і лікарні регіону індивідуальними котельнями. Як повідомив заступник голови обладміністрації Олег Титамир, передбачається, що компанія «Газтепло» установить у бюджетних закладах індивідуальні котельні за свій рахунок. До кінця цього тижня облдержадміністрація визначиться з низкою заходів стосовно впровадження індивідуальних котелень, з розміром необхідних для цього коштів. «Я думаю, ми зробили досить серйозні зрушення в цьому напрямі. Він для нас пріоритетний», — наголосив О. Титамир.