Депутати Донецької обласної ради висловилися на підтримку антикризової коаліції та зажадали від Президента не допустити розпуску парламенту. Таке рішення прийняте на позачерговій сесії. В порядку денному значилося одне-єдине питання: «Про соціально-політичну ситуацію в Україні». Народні обранці звернулися до виборців, Президента України, політичних партій та громадських організацій. Депутати зажадали від глави держави «зупинити сповзання країни у провалля громадянського протистояння, дати правову і політичну оцінку тим силам, які поглиблюють розкол України, домагаючись розпуску парламенту і дострокових виборів». У своїх оцінках депутати були майже одностайні: 102 із 116 присутніх проголосували «за». Особливе обурення промовців викликали рішення тих місцевих рад у західних областях, які вимагали нових виборів та проведення люстрації й відсторонення від державних посад «комуністів, кадебістів і кучмістів».

За словами голови обласної ради Анатолія Близнюка, «обласна рада — це єдина команда, яка працює для забезпечення політичної та економічної стабільності й не допустить зниження життєвого рівня населення». Комуніст Сергій Ільїн висловився ще відвертіше: «Те, що відбувається там, у центрі, — це пряма атака на наш Донбас. Якщо не буде змінено ситуацію, наш край перетвориться навіть не на Алчевськ, а на блокадний Ленінград. Коли ми з бидончиками ходитимемо по воду і палитимемо «буржуйки» книжками.

Депутат Юрій Гримчак заявив, що проведення сесії недоцільне: «У нас що, немає інших проблем, як займатися політикою на місцевому рівні? Проводити позачергові сесії із політичних питань — це даремно витрачати гроші наших виборців». А депутат Юрій Савенков висловив стурбованість тим, що імідж Донбасу в центральних засобах масової інформації малюють, на його погляд, у чорних фарбах, і запропонував запрошувати в гості мешканців західних регіонів —щоб вони переконалися, що «любов до України буває різна».