Поєднали приємне з корисним

Напередодні матчу за Суперкубок в Одесі відбулися ХV конференція Професіональної футбольної ліги України та спільне засідання виконкому ФФУ, Центральної ради ПФЛ і рад вищої, першої та другої ліг. Як кажуть, поєднали приємне з корисним: і футбол з участю найсильніших клубів країни подивилися, і купу важливих справ вирішили.

Зібрання тривало понад чотири години. А діапазон розмови охопив питання від національної збірної до проблем дитячо-юнацького футболу.

Президент ФФУ Григорій Суркіс подав інформацію про підсумки виступів національної та молодіжної збірних у фінальних турнірах чемпіонату світу в Німеччині і чемпіонату Європи в Португалії. Учасники зібрання дали високу оцінку результатам обох колективів. А головний тренер «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький розповів, як у Львові раділи виступам національної команди. В ті дні українські футболісти об’єднали націю. І за це їм велика подяка.

Було внесено пропозиції до урядових структур про відзначення державними нагородами, почесними званнями всіх, хто зробив внесок у той успіх.

А наші головні команди вже незабаром розпочнуть підготовку до відбірних турнірів Євро—2008, молодіжного чемпіонату континенту і ХХІХ літніх Олімпійських ігор.

Президент ПФЛ, народний депутат України Равіль Сафіуллін виступив з доповіддю про підсумки всеукраїнських змагань з футболу серед команд професіональних клубів 2005/2006.

Знову порушували такі гострі проблеми, як «легіонери» в українському футболі, про обов’язкову присутність в основних складах команд першої ліги кількох футболістів не старше 18 років.

Потім призначили арбітрів, асистентів та інспекторів для вищої, першої і другої ліг. Підбили підсумки атестації професіональних клубів. Затвердили рішення про лауреатів сезону 2005/2006. Кращим футболістом став Сергій Ребров («Динамо», Київ), кращим тренером — Мірча Луческу («Шахтар», Донецьк), кращим бомбардиром — Брандау («Шахтар», Донецьк). Київському «Динамо» дістався приз чесної гри. Всі ці відзнаки лауреати отримали наступного дня на стадіоні «Чорноморець» перед початком матчу за Суперкубок.

Турнірна хроніка

Бокс. Гамбург (Німеччина). Чемпіон WBA у найлегшій вазі (до 53,524 кг) українець Володимир Сидоренко (на знімку) успішно відстояв свій титул, перемігши таїландця Пунсавата Кратингдаенгджима, який до цього бою підійшов без поразок. За результатами дванадцяти раундів усі судді віддали перевагу Сидоренку з рахунками: 120:108, 116:112 і 115:113.

Того самого вечора український суперважковаговик Володимир Вірчис відібрав титул чемпіона Європи в італійця Паоло Відоса. У шостому раунді Вірчис завдав правий прямий удар, після якого Відос не зміг піднятися до закінчення відліку рефері.

Велоспорт (шосе). Багатоденні перегони «Тур де Франс». 14-й етап виграв француз П’єррік Федріго («Бойгес Телеком»). На попередньому етапі наш Андрій Гривко фінішував п’ятим. А після 12-го етапу ми раділи за нашого Ярослава Поповича, котрий прийшов на фініш першим. Після цього пан Ярослав сказав: «То був красивий етап, і я радію своїй перемозі. Вона важлива для моєї рідної України».

Футбол. Кубок Інтертото. Третій тур. Перший матч.

«Олімпік» (Франція, Марсель) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 0:0.

«Марсель»: Амель, Чівеллі, Тайво, Зубар, Бейе Хабіб-до, Орума (Вальбуена, 78), Цана, Насрі (Деруда, 71), Мауліда, Ньанг, Пажис (Бамаго, 67). Тренер — Альбер Емон.

«Дніпро»: Кернозенко, Радченко, Матюхін, Андрієнко, Шершун, Грицай, Шелаєв, Костишин (Бідненко, 88), Бартулович (Главіна, 64), Назаренко, Корниленко (Балабанов, 90+3). Тренер — Олег Протасов.

Матч у відповідь відбудеться у Дніпропетровську 22 липня.