Про це заявив на прес-конференції Голова Верховної Ради України Олександр Мороз. «Конституція не передбачає ані юридичних, ані політичних, ані інших підстав для розпуску Верховної Ради в нинішній ситуації, — сказав О. Мороз, — тому парламент діятиме адекватно, відповідно до Конституції. Виходячи з норм Конституції, хочу сказати: розпуску парламенту не буде». Глава парламенту не виключив можливість продовження роботи Верховної Ради ще на 15 днів для проведення подальших консультацій і вирішення питання про призначення прем’єр-міністра та уряду.

Олександр Мороз також заявив, що сьогодні, якщо народні депутати наполягатимуть, готовий повторно оголосити про створення в парламенті коаліції та повторно внести Президентові України подання щодо кандидатури прем’єра. Відповідні матеріали буде роздано кожному народному депутатові.

Коментуючи розподіл парламентських комітетів між депутатськими фракціями, Голова Верховної Ради повідомив, що принципи такого розподілу між коаліцією та опозицією фактично не змінилися. Так само, як і коаліція демократичних сил, антикризова коаліція передбачає залишити за «більшовиками» всі контрольні парламентські комітети, в тому числі бюджетний, фінансовий і регламентний. Тобто ті комітети, які законодавчо супроводжують діяльність влади. Водночас О. Мороз зауважив: поки що опозицією себе оголосила лише фракція БЮТ.

У відповідь на запитання про можливість входження до нової парламентської коаліції «Нашої України» глава парламенту повідомив, що нині розглядаються три варіанти можливого розвитку подій. Найоптимальніший варіант, на погляд О. Мороза, — підписання угоди про співпрацю «Нашої України» з коаліцією.

Голова Верховної Ради також не виключив, що обрання заступника глави парламенту може відбутися перед розподілом парламентських комітетів та обранням їх керівництва. Голосування за заступника відбудеться в таємному режимі бюлетенями. О. Мороз також запевнив, що незалежно від того, чи будуть усіма фракціями своєчасно внесені кандидатури на посади керівників парламентських комітетів та персонального складу комітетів, це питання буде вирішено. Адже до перерви в роботі Верховної Ради треба ще багато чого зробити: схвалити Бюджетну резолюцію, законопроекти, внесені президентом як невідкладні, та цілу низку інших важливих документів. Тобто з відпусткою парламентаріям доведеться зачекати — за прогнозом О. Мороза, Верховна Рада працюватиме у пленарному режимі ще як мінімум два тижні.