Учора в парламенті Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк урочисто вручив дипломи учасникам Програми стажування «Помічник голови комітету Верховної Ради України 2005—2006».

Нагадаємо, програма стажування у парламенті розпочалась у липні 1995 року за спільної ініціативи Асоціації колишніх членів Конгресу США і Верховної Ради України. У 2000 році адміністрування програми стажування перейшло до Програми сприяння парламенту України університету Індіани (ПСП), яку підтримує Агентство США з міжнародного розвитку.

Під час стажування інтерни взяли участь у законодавчому процесі. Цього року стажувалося більш як 50 осіб, а загалом за одинадцять років існування парламентської інтернатури — 721 молодий фахівець у галузях права, політології, економіки, фінансів тощо пройшов стажування у комітетах Верховної Ради та управліннях її апарату. Учасники програми представляють різні регіони, однак третина випускників залишається працювати в парламенті України та інших державних установах.

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз та директор Програми сприяння парламенту України Чарльз Вайз підписали сертифікати інтернам, яких також привітали заступник керівника апарату Верховної Ради Юрій Ясенчук, співдиректор програми сприяння парламенту України Едуард Рахімкулов та інші. Високі гості побажали інтернам якнайкраще використати здобутий досвід. А інтерни подякували організаторам програми за надану можливість долучитися до творення реальної історії України та здобуття досвіду законотворення.