«Сміливу» громадянку Сомалі затримали прикордонники відділу «Ужгород». Жінка мала намір потрапити до Словаччини у незаконний спосіб і при собі не мала жодного документа, яким могла б посвідчити особу.
Також з’ясувалося, що порушниця ще й у передпологовому стані і, з її слів, може народити протягом найближчих двох тижнів. Але і на цьому історія не закінчилася. Чопські правоохоронці встановили, що жінку вже зупиняли за спроби незаконного перетину кордону на ділянці Сумського прикордонного загону четвертого травня. Після затримання та розгляду справи у суді африканка звернулася до міграційної служби в місті Суми, щоб отримати статус біженки в Україні. Одержавши відповідну довідку, жіночка вирушила в бік західного кордону, повідомив «Голосу України» майор Роман Павленко. Захотіла... дістатися однієї з країн Євросоюзу.
У Чопі медики її оглянули, прикордонники розмістили в окремій кімнаті. На здоров’я хитромудра жінка не скаржиться. І все ж відповідальність перед законом та її подальшу долю визначить суд.
 
Закарпатська область.
На знімку: стражі кордону — завжди напоготові.
Фото прес-служби Чопського прикордонного загону.