Запитайте щось легше. Днями секретар міської ради минулого скликання Євген Бартків, орудуючи електродрилем й іншими підручними інструментами, намагався увійти до свого колишнього кабінету.

Офіційно він перебуває у відпустці. На переконання пана Бартківа, саме йому тепер належить виконувати обов’язки голови міста. Це вже третій претендент на це крісло. Нині в ньому сидить Богдан Левків, котрий був градоначальником до березневих виборів, за підсумками яких посів четверте місце. Одночасно Богдан Левків є депутатом обласної ради. Легітимність ще одного претендента на посаду голови, Романа Заставного, не визнає суд. Хоча першість на виборах нібито належить йому, але через численні порушення під час підрахунку голосів, підтверджені у судовому порядку, він не може керувати містом.

Не поставив крапки у безвладді в Тернополі і Вищий адміністративний суд України, який направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Але це не стосується перерахунку голосів. Позиція ЦВК з цього приводу також однозначна: Тернопільська міська ТВК зобов’язана виконувати рішення судів, які набули законної сили. Проте члени комісії затято не бажають цього робити. Працівники прокуратури запевняють, що голоси на восьми дільницях таки доведеться перерахувати. Примусово, у присутності державних виконавців.

Тим часом Тернопіль дрейфує у бік соціально-економічної кризи. І невідомо, хто й коли розрубає гордіїв вузол.

Тернопільська область.