Квасневський приїхав допомагати. На черзі Солана?

Учора до Києва прибув екс-президент Польщі Олександр Квасневський. Про це повідомили в Посольстві Республіка Польща в Україні. Після приїзду пан Квасневський відзначив, що хоче зрозуміти ситуацію і допомогти українським політикам знайти вихід із політичної кризи.

Найближчим часом він має намір зустрітися з лідерами політичних сил для обговорення сформованої в парламенті ситуації. Екс-глава Польщі сказав також, що світ має зрозуміти, що відбувається в Україні, а зараз це зрозуміти складно навіть самим українцям.

Нагадаємо: під час президентських виборів у 2004 році пан Квасневський і ще низка відомих зарубіжних політиків, в тому числі, Хав’єр Солана, брали участь у переговорах між кандидатами в Президенти України. Експерти тоді відзначали їхню істотну роль у складному переговорному процесі.

Відень допоможе Львову

Мерія столиці Австрії виділить Львову 400 тисяч євро на розробку генерального плану міста. Про це на вчорашній сесії Львівського міської ради повідомив міський голова Андрій Садовий.

За його словами, нещодавно відбулася зустріч представників міських влад Львова і Відня, під час якої обговорювали низку архітектурно-будівельних проблем міста. Австрійці погодилися допомогти львів’янам у розв’язанні цих проблем.

Перевірено:мін нема

Близько 1300 чоловік довелося евакуювати правоохоронцям з вокзалу Київ-Пасажирський через загрозу вибуху. До міліції зателефонував невідомий, який заявив про закладення вибухівки у приміщенні вокзалу. Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, обстеження вибухонебезпечних предметів не виявило.

Асфальт з гарантією

У Вінниці розпочали капітальний ремонт доріг за європейською технологією. Замість звичного асфальто-бетонного покриття використовують так званий щебенево-мастиковий асфальт, що дає можливість збільшити у два-три рази термін експлуатації проїжджої частини.

До того ж фахівці КП «Агропромшляхбудіндустрія» (це підприємство виграло тендер на проведення робіт) дають гарантію на їх експлуатацію терміном на шість років.

За словами міського голови Володимира Гройсмана, до кінця нинішнього року заплановано відремонтувати 25 кілометрів шляхів, на що виділено 20 мільйонів гривень. Частину коштів залучили з міського й обласного бюджетів, решта суми — муніципальна позика. Загалом у Вінниці 172 кілометри доріг.

Віктор СКРИПНИК.

Молоді хмельниччани здобули Оскар

У Хмельницькому відзначили обдаровану, активну, не байдужу до громадського життя молодь... «Подільським Оскаром». Нагороди отримали кращий студент, учень, молодий офіцер. Статуетку «Подільського Оскара» вручили обдарованим молодим людям у сферах музики, образотворчого мистецтва, хореографії. Під час акції були відзначені ще й кращі органи студентського самоврядування, молодіжні громадські організації і програми, повідомляє наш власний кореспондент у Хмельницьку Ірина КОЗАК.