Люди чекають стабільності

Депутати Хмельницької міськради, котрі зібралися на свою першу сесію, демонстрували конструктивне налаштування на роботу. Незважаючи на те, що виборчі баталії у місті тривали шість місяців, передання влади від одного голови іншому зрештою відбулося мирно й без інцидентів. Місце міського керманича відтепер посідатиме Сергій Мельник, про що і було повідомлено головою тервиборчкому.

Перше засідання сесії міськради відбулося надзвичайно швидко і організовано. Депутати жодним чином не демонстрували свої політичні симпатії чи антипатії, не кидалися одразу в бій за розподіл портфелів. Радість перемоги «бютівців» (адже саме їх представник очолив міську владу, а блок отримав найбільше —дев’ятнадцять — мандатів) дещо захмарило повідомлення про можливість переходу блоку в опозицію. На другому місці опинився Народний блок Литвина. «Регіонали» та «нашоукраїнці» матимуть лише по чотири представники в міськраді.

Цікава тенденція: вісім партій змогли пройти відбір до ради, але четверта частина новообраних депутатів, що пройшли за цими списками, є позапартійними. Отож є над чим порозмірковувати, кому більше симпатизували виборці — партійним ідеологіям чи знайомим місцевим лідерам.

Утім, навряд чи виборці оцінюватимуть роботу обранців саме за партійною приналежністю. Люди чекають злагодженої роботи команди і стабільності в житті. Для багатьох новообраний міський голова асоціюється саме з цими поняттями. Не помічений у політичних скандалах та інтригах, професійний економіст і досвідчений управлінець, Сергій Мельник уособлює собою саме ті якості, які й потрібні міському голові в нинішній ситуації. Тож є підстави сподіватися, що саме ця компромісна фігура стане гарантом стабільності для Хмельницького і хмельничан. Сергій Мельник повідомив також, що буквально за декілька днів запропонує свою команду, в якій будуть переважно нові обличчя, а головне — професіонали.

Ірина КОЗАК.

Хмельницький.

Завмерлі ліфти, темні під’їзди

Таку перспективу перед житлово-експлуатаційними підприємствами Тернополя змалювали керівники ВАТ «Тернопільобленерго». Третина ЖЕКів заборгувала енергетикам чималі суми, подеколи їх знеструмлюють. Надалі енергетики обіцяють вдаватися до жорсткіших методів: відключати ліфти, світло у під’їздах, підвалах, на сходових майданчиках. Заборгованість ЖЕКів виникла після травневого підвищення цін на електроенергію. Нові тарифи на квартирну плату вони не можуть затвердити через те, що ось уже більш як три місяці не скликалася сесія міської ради. Поствиборні судові процеси у Тернополі тривають досі.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Тернопільська область.