Футбол. Криворізький «Кривбас» у сезоні 2006/2007 рр. не виступатиме в чемпіонаті України серед команд вищої ліги. На адресу ПФЛ надійшов лист від керівництва «Кривбасу», в якому повідомлялося, що клуб не може заплатити обов’язковий внесок.

Згідно з регламентом змагань криворізьку команду (фіналіст Кубка України—2000, бронзовий призер чемпіонатів країни 1998—1999 і 1999—2000 років) буде знято з чемпіонату України, а її місце займе клуб, котрий вилетів до першої ліги. Це — луцька «Волинь», яка за підсумками попереднього чемпіонату країни посіла п’ятнадцяте місце. Щоправда, команді з Волині також доведеться підтвердити свою фінансову спроможність.

До речі, обов’язковий внесок клубів на участь у змаганнях вищої ліги становить приблизно 50 тисяч доларів на перше коло.

***

Тренер збірної Франції Раймон Доменек, чия команда лише за пенальті програла фінальний матч чемпіонату світу з футболу італійцям, у вівторок сказав, що залишиться на своїй посаді. Про це оголосила французька федерація футболу (FFF). Доменек погодився продовжити чинну угоду на два роки і тренувати команду у відбірковому циклі до Євро—2008. Нагадаємо, що збірна Франції — один із суперників української команди в цій кваліфікації.

***

Ліга чемпіонів. Перший кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 11 липня. «Пюнік» (Вірменія) — «Шериф» (Молдова) — 0:0. «Сіоні» (Грузія) — «Баку» (Азербайджан) — 2:0. «Ельбасані» (Албанія) — «Екранас» (Литва) — 1:0. ТФМК (Естонія) — Хафнарфьордур» (Ісландія) — 2:3. «Біркіркара» (Мальта) — «Б-36 Торсхавн» (Фарерські острови) — 0:3. «Дюделанж» (Люксембург) — «Работнічки» (Македонія) — 0:1. «Лінфілд» (Північна Ірландія) — «Горіца» (Словенія) — 1:3.

Хокей. Міжнародна федерація офіційно затвердила перенесення частини чемпіонату світу 2007 року із Санкт-Петербурга до підмосковних Митищ. Інша частина світової першості, зокрема й вирішальні матчі, починаючи з 1/4 фіналу, відбудуться в Льодовому палаці, що саме будується у Москві на Ходинському полі.

Спершу планувалося, що на попередньому етапі в Північній столиці виступлять команди груп А (Швеція, Швейцарія, Латвія та Італія) та D (Фінляндія, Росія, Україна і Данія). Природно, організатори розраховували на великий приплив до Петербурга шведських і фінських уболівальників. Однак на конгресі ІІХФ у травні в Ризі було змінено регламент у частині «парування» команд у 1/4 фіналу.

Тож за путівки до четвірки кращих сперечатимуться збірні з однієї групи кваліфікаційного етапу. А це означає, що господарі ЧС у разі успішного виступу практично весь турнір проведуть поза Москвою.

Тепер планується, що команди груп А і D зіграють у новому палаці на Ходинці. А в Митищах виступлять збірні груп В (Чехія, США, Білорусь та Австрія) і С (Канада, Словаччина, Німеччина, Норвегія). 71-й чемпіонат світу пройде з 27 квітня по 13 травня наступного року.

Бокс. Сьогодні в болгарському місті Пловдиві стартує 36-й чемпіонат Європи. Україну на цьому турнірі представлятимуть одинадцять атлетів. Це Віталій Волков (Миколаїв, 48 кг), Георгій Чигаєв (Львів, 51 кг), Олександр Кириченко (Одеса, 54 кг), Дмитро Буленков (Херсон, 57 кг), Олександр Ключко (Миколаїв, 60 кг), Микола Семеняга (Полтава, 64 кг), Олександр Стрецький (Дніпропетровськ, 69 кг), Олександр Усик (Крим, 75 кг), Ісмаїл Сіллах (Маріуполь, 81 кг), Денис Пояцика (Кременчук, 91 кг), В’ячеслав Глазков (Луганськ, +91 кг). Шестеро із них (Глазков, Сіллах, Семеняга, Буленков, Ключко і Чигаєв) виступали на минулорічному чемпіонаті світу.

Тренерський штаб нашої збірної не приховує, що чемпіонат Європи в Болгарії є етапом підготовки до Олімпійських ігор у Пекіні.