Блоки Юлії Тимошенко і «Наша Україна» вимагають від своїх однопартійців, котрі увійшли до складу нової антикризової парламентської коаліції, скласти свої депутатські мандати.

Кажучи про депутата Володимира Зубика, який увійшов до коаліції Партії регіонів, СПУ і КПУ, перший заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов, за повідомленням агентства «Інтерфакс-Україна», заявив: «Зрадники будуть виключатися з фракції. Ми вимагатимемо, щоб він склав повноваження». Раніше лідер фракції Юлія Тимошенко заявляла, що всі депутати з її фракції перед присягою написали заяви про складення депутатських повноважень у разі дій, що розходяться з курсом блоку.

Виключити з фракції блоку «Наша Україна» депутатів Олександра Волкова і Володимира Заплатинського, котрі увійшли до нової коаліції, вирішила і Партія промисловців та підприємців, що входить у цей блок. Про це повідомив журналістам лідер ПППУ Анатолій Кінах, зазначивши, що ПППУ не має наміру приєднуватися до парламентської коаліції.

Водночас Конституція України не передбачає позбавлення депутатських повноважень у разі виключення народного депутата з фракції тієї партії або блоку, за списком яких його обрано до парламенту. У статті 81 оновленого Основного Закону сказано: повноваження народного депутата можуть бути достроково припинені у разі невходження його до складу депутатської фракції політичної партії або блоку, від яких його обрано, чи виходу народного депутата зі складу такої фракції.