Готуючись до 16-го чемпіонату України серед команд вищої ліги, столичний «Арсенал» провів контрольну зустріч проти представника першої ліги — ФК «Оболонь» (Київ). Підопічні Олександра Заварова без особливих труднощів здолали «пивоварів» — 3:0. Одним із тих, хто і в новому сезоні захищатиме кольори «Арсеналу», є хорватський півоборонець Івіца ПІРИЧ. Він — наш співрозмовник.

— Хоча нині в Києві і дуже спекотно, але команда тренується двічі на день. А от постійно грати на високих швидкостях нам поки що не завжди вдається. Однак матч з «Оболонню» показав, що «Арсенал» працює дуже продуктивно. І це тішить, бо сьогодні закладається фундамент фізичної підготовки на весь майбутній сезон.

— У минулому чемпіонаті «Арсенал» насилу утримався у вищому дивізіоні. Які перспективи, на ваш погляд, у «канонірів» у сезоні—2006/2007?

— Певен, що виступатимемо набагато ліпше. І Олександр Заваров налаштовує нас на відчайдушну боротьбу в кожній зустрічі. Сподіваюсь, що труднощі «Арсеналу» вже позаду. Фініш минулого чемпіонату показав, що ми заслуговуємо грати у вищій лізі. А з таким талановитим тренером, як Заваров, ми просто змушені боротися за високі місця.

— Однак останнім часом тривають розмови про майбутній продаж команди. Чи впливає така ситуація на колектив?

— Безперечно, всі ці чутки дещо відвертають від роботи. Та ми намагаємося про це не думати. Вже незабаром стартує черговий чемпіонат, в якому перед «Арсеналом» стоятимуть серйозні завдання. В команді цілком робоча атмосфера, і в нас буде ще одна нагода довести новому міському голові, що «Арсенал» — боєздатний колектив, якому до снаги конкурувати з грандами українського футболу. У нас у Хорватії мери майже всіх міст підтримують футбольні команди, тому я вірю, що саме так буде і в Києві.

— Кілька днів тому закінчився чемпіонат світу в Німеччині. Чому хорвати, на яких покладали чимало надій, навіть не змогли вийти із групи?

— Як на мене, моїм співвітчизникам просто не пощастило в Німеччині. Окрім цього, як мені відомо, були деякі проблеми і в самому колективі. Мій друг Даріо Срна, який грає за «Шахтар», на ЧС—2006 виступив дуже пристойно і після повернення до Донецька сказав, що збірна, забувши про невдачу, неодмінно зарекомендує себе з найкращого боку. В Хорватії, повірте, футбольні таланти не переводяться.