Кличко-старший за столичні клуби

Депутат Київради, почесний чемпіон світу з боксу Віталій Кличко заявив, що Києву потрібно залишити в муніципальній власності футбольний «Арсенал», хокейний «Сокіл» і баскетбольний «Будівельник».

Розпродаж спортивних клубів, які належать місту, або позбавлення їх фінансування — не вихід, — сказав пан Кличко. — Досвід європейських міст показує, що муніципальні бюджети добре заробляють на своїх клубах — на рекламі, на спонсорських пакетах.

На думку Віталія Кличка, проблема лише одна — відсутність ефективних менеджерів, здатних заробляти на спорті.

Президенти підтримали Зідана

Президент Франції Жак Ширак назвав Зінедіна Зідана футбольним генієм під час урочистого обіду. «Я хочу сказати, що вся нація тебе любить, поважає і підтримує, можливо, в найскладніший час у твоїй кар’єрі, — заявив Ширак. — Ти — віртуоз, геній футбольного світу, але також емоційна і щира людина зі своїми переконаннями. За це вся Франція любить і поважає тебе».

Зідан, француз за національністю, має алжирське походження. Тому Президент Алжиру Абделазіз Бутефліка направив капітанові збірної Франції, визнаному ФІФА кращим гравцем ЧС—2006, свої поздоровлення у зв’язку з цим досягненням. «Алжир поздоровляє тебе з красивою, розумною грою з божевільною жагою боротьби, мудрістю, рішучістю, впевненістю і чесною грою», — ідеться в посланні президента Алжиру до футболіста. — Як гравець ти завершуєш професійну кар’єру, овіяну славою, і постаєш в одному ряду з легендами світового футболу до великої радості шанувальників і вболівальників Алжиру».

Також президент був засмучений вилученням капітана французів: «Ти відреагував як чесна людина, що не переносить образ, заплющуючи на них очі. Я поздоровляю тебе з тим, що ти ніколи не забуваєш, звідкіля ти родом. Алжир і алжирці пишаються тобою і ніколи тебе не забудуть».

У «Ювентуса» новий наставник

Тренером «Ювентуса» замість італійця Фабіо Капелло, який очолив «Реал», офіційно став француз Дідьє Дешам. Він підписав з туринцями дворічний контракт. Екс-півзахисникові збірної Франції цей клуб зовсім не чужий. Адже найкращі роки кар’єри гравця Дешам провів саме в «Ювентусі».

Усім відомий нинішній скандал в італійському футболі, до якого причетний також і туринський клуб. Та це не лякає Дідьє. В розмові з керівництвом клубу він висловив готовність тренувати «Юве» навіть у тому разі, якщо чорно-білих виключать із серії А.

Ордени для чемпіонів

Президент Італійської Республіки Джорджо Наполітано оголосив, що всіх учасників національної збірної з футболу нагородять орденами «За заслуги перед Республікою».

Ордени за спортивні успіхи і національний дух, що привели італійську збірну до перемоги на чемпіонаті світу в Німеччині, одержать гравці, тренер, керівники і технічний персонал збірної. Нагороди вручатимуть на спеціальній церемонії у президентському палаці — Квіріналі.

Турнірна хроніка

Кульова стрільба. Вроцлав (Польща). Міжнародний турнір. Він став одним з етапів підготовки до чемпіонату світу, який стартує 21 липня в Загребі (Хорватія). Спортовці України залюбки скористалися нагодою перевірити сили.

Наша Олена Костевич виграла змагання зі стрільби з пневматичного пістолета на 10 метрів. Олімпійська чемпіонка показала результат 486,5 бала (386+100,5). Ще одне «золото» у Вроцлаві завоював Юрій Сухоруков. У стрільбі з гвинтівки на 50 метрів він вибив 591 очко в попередніх стрільбах і утримав лідерство під час фінальних змагань. Сухоруков виборов срібну нагороду у стрільбі з трьох положень.

Ще один українець Олег Омельчук посів перше місце у стрільбі з пістолета на 50 метрів і друге місце — з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

Греко-римська боротьба. Угорщина. Юніорський чемпіонат Європи. Чемпіонами стали луганчанин Дмитро Пишков (74 кг) і Володимир Логойда із Закарпаття (66 кг). Відзначимо, що на торішньому юніорському чемпіонаті Європи Пишков став володарем «золота» в категорії 66 кг. І от тепер, коли перейшов до важчої категорії, також домігся успіху, здобув титул. А 18-річний Логойда підтвердив, що його недаремно вважають одним із найперспективніших українських борців. Виступаючи в категорії кадетів, Володя був призером трьох останніх чемпіонатів Європи. Причому 2004-го і 2005 року завойовував «золото». Тепер він став чемпіоном серед юніорів. Крім медалі та Кубка, організатори чемпіонату Європи нагородили нашого борця новеньким принтером.

«Срібло» чемпіонату Європи завоював Вугар Рагимов, а Сергій Єрошкін став бронзовим медалістом.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.