Подання про призначення прем’єра

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз офіційно направив Президентові України Віктору Ющенку пропозицію коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України про призначення Віктора Януковича на посаду Прем’єр-міністра України.

«Відповідно до частини 3 статті Регламенту Верховної Ради України направляю внесену в установленому порядку утвореною у Верховній Раді України 11 липня 2006 року коаліцією депутатських фракцій пропозицію про призначення Януковича Віктора Федоровича на посаду Прем’єр-міністра України», — йдеться в документі.

Прес-служба Верховної Ради України.

Хай буде світло!

Кабінет Міністрів відмовився затвердити графік поетапного підвищення тарифів на електроенергію для населення, запропонований Національною комісією з питань регулювання електроенергетики (НКРЕ). Ця схема передбачала, що починаючи з вересня 2006 року і до квітня 2008-го тарифи зростатимуть на 25 відсотків кожні півроку. На думку голови НКРЕ Валерія Кальченка, така схема була б зрозуміла для населення, а також дала б змогу урядові вчасно передбачати відповідні суми для компенсації підвищення тарифів малозабезпеченим верствам.

Однак урядовці відмовилися прийняти цей графік, бо, як зазначив в. о. Першого віце-прем’єр-міністра Станіслав Сташевський, у проекті постанови Кабміну недостатньо обгрунтовано причини підвищення тарифів на електроенергію для населення, повідомляє «Радіо Ера».