Дісталися півфіналу

Теніс. Лондон (Англія). Вімблдонський турнір (призовий фонд 10 378 710 фунтів стерлінгів). Українські тенісисти, котрі виступали в одиночному розряді, традиційно третього в сезоні змагання «Великого шлема», лаврів не здобули. А от жіночий дует Юліана Федак і Тетяна Перебийніс вийшлов до півфіналу. У чвертьфіналі українська пара у трьох сетах здолала німецько-американську «команду» Гронефельд/Шонессі — 6:7 (3:7), 6:4, 6:4.

Місце і учасників змінити ... не можна

Футбол. Призовий фонд матчу за Суперкубок України становитиме сімдесят п’ять тисяч доларів. Про це на прес-конференції у Києві повідомив виконавчий директор ПФЛ Анатолій Попов.

Гра, яка перебувала під загрозою зриву, таки відбудеться. Втретє поспіль матч гратимуть в Одесі. За словами пана Попова, у тій зустрічі і «Динамо», і «Шахтар» гратимуть основними складами. Єдиним питанням, яке розглядатимуть і затверджуватимуть наступного вівторка, — зняття обмеження кількості «легіонерів» на цей поєдинок.

Також стало відомо, що «Шахтар» уже викупив десять тисяч квитків на цей матч. Стільки само вболівальників до Одеси планує привезти і київське «Динамо». Щоб уникнути спекуляції, квитки на гру «Динамо» — «Шахтар» продаватимуться поетапно.

На запитання, чому саме Одеса прийматиме цей матч, Анатолій Володимирович зазначив, що це місто зарекомендувало себе якнайкраще під час попередніх зустрічей за Суперкубк.

Розпустили «Шахтар-2»

У першій лізі першості України більше не гратиме клуб з назвою «Шахтар-2». Ця команда припиняє існування. Таке рішення директора департаменту дитячо-юнацького футболу ФК «Шахтар» (Донецьк) Хенка фон Стея з Нідерландів.

Тепер футболісти, котрі виступали в турнірі першої ліги, гратимуть лише за дубль головної команди. «На даний момент ми не можемо собі дозволити виставляти рівноцінні склади у двох змаганнях одночасно. Маю на увазі першу і другу лігу. Річ у тім, що пан Мірча Луческу відмовився брати участь у першій лізі», — сказав Хенк фон Стей. Також, за його словами, 25 футболістів з другої і третьої команд виставлено на трансфер.

Кличко захищатиметься в листопаді...

Бокс. Як уже повідомлялося, 11 листопада Володимир Кличко може провести свій перший захист титулу чемпіона світу за версією ІBF. За суперника він матиме 35-річного Шеннона Бріггса (на знімку), який на професіональному рингу провів 52 поєдинки, у 47 (41 нокаут) здобув перемоги, один бій звів внічию і чотири програв. В інтерв’ю сайту Boxіngtalk. com Бріггс пообіцяв, що нокаутує Кличка.

Бріггс зазвичай має певні проблеми з фізпідготовкою, однак цього разу переконаний, що зможе провести 12 раундів у високому темпі. «З новим тренером Джеффом Мейвезером ми працюємо зокрема й над витривалістю, — сказав Бріггс. — Володимир показав, що може перевести бій у пізні раунди, але він теж втомлюється! Однак головним чином я треную свій удар. Люди хочуть бачити, як суперважковаговики зносять один одному голови. Це я і збираюся зробити. Я нокаутував одинадцять своїх останніх суперників, і Володимир стане наступним. Я не збираюся проводити з ним всі дванадцять раундів. Але якщо доведеться, то я до цього готовий. Однак прагнутиму нокаутувати його з першого раунду».

Бріггс вважає, що він дуже виріс з часів програного двобою проти Леннокса Льюїса. «Я тоді був хлопчиськом. Більше розважався, ніж займався боксом. Ніні все інакше, як то кажуть, вибрався «з грязі в князі». Хоча тепер я знову бідний і розумію, що цей бій — величезний шанс для мене. Я можу забезпечити себе, своїх дітей і онуків, якщо вийду переможцем. Цей Кличко — багатий хлопець, їздить на «мерседесі», у нього кандидатський ступінь... У мене всього цього немає. Але я вам от що скажу: жоден кандидат наук не може перемогти Шеннона Бріггса!

Я б’юся заради тих людей, хто миє машини, працює на заправках. Я роблю це для людей на дні. Тепер я — велика чорна надія Америки! Всі ці білі росіяни (Бріггсу перед боєм з Кличком варто було б вивчити географію і знати, що Україна — це не Росія... — Ред.) — і я, велика чорна надія»....

Бріггс додав, що він дуже вдячний Шеллі Фінкелю, Емануелю Стюарду і Володимиру Кличку за надану можливість. «Моя мати сиділа на героїні, батько помер у в’язниці. Отож я дуже вдячний всім цим людям за шанс. А також спасибі всім моїм шанувальникам і критикам, які змушують мене працювати сильніше. Я обезглавлю Володимира Кличка! Доведу, що я — найкращий суперважковаговик у світі!»

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.