Дедалі більша хвиля популярності настільного хокею (нахок) накриває Україну з неймовірною швидкістю. З кожним днем збільшується кількість шанувальників цієї гри, незалежно від їхнього віку і роду занять, хобі. «Гра з дитинства» набуває зовсім іншого характеру — в «нахок» грають уже професіонально, здобуваючи перемоги на турнірах. Більшість із батьків хотіли б бачити своїх дітей за грою в «нахок», котрий значною мірою здатний розвивати реакцію, координацію, нестандартне мислення, та й витривалість.

Недавно в Києві відбувся 5-й етап ІІ Відкритого чемпіонату України з настільного хокею. Чемпіоном України став Євген Юхниця.

Наш кореспондент зустрівся з чемпіоном України — Євгеном Юхницею — і поставив йому кілька запитань.

— Чого ви, чемпіон України, варті у світі? Чи ви там на двадцятих ролях?

— За грою — на сотих ролях, за динамікою розвитку — десь у п’ятірці, за прагненням — є і такі, як я, і, що найприкріше, і здібніші від мене, і молодші, і в мільйон разів талановитіші.

— Який трюк чи трюки вам поки що не під силу?

— Хоч як це дивно, досі не можу якісно виконувати трюк під назвою «Титов» (за ім’ям знаменитого російського гравця), суть якого в передачі однією рукою шайби від захисника на центрального нападника й удару цією ж рукою центральним нападником. При цьому потрібно вміти точно посилати шайбу не тільки в різні нижні кути, а й правий верхній. А рух — у динаміці, коли завзято перешкоджає суперник. І все — за 0,0001 секунди. Так, виконую поки що на рівні рядового аматора. Іноді і забиваю. А майстерність полягає в гарантованій регулярності.

— Спорт — це завжди вкладення, витрати. За рахунок чого функціонує настільний хокей?

— Поки що ми граємо за версією одного з виробників (шведів), і, за економічною теорією, виробники мали б істотно допомагати спортсменам. Але цього не відбувається. Одна надія, що зовсім скоро українські виробники зацікавляться і зможуть подарувати спортсменам поля і якості кращої і за ціною дешевші.

— А на настільному хокеї можна заробляти, як ви вважаєте?

— Безперечно!!! Для занять настільним хокеєм ще нічого цілеспрямовано не виробляють: немає зручних футболок, що враховують рухи рук, покривають руки і не заважають жердинам, немає змащення для механізмів, а поля заморські тощо.

Потрібні сучасні менеджери, кількість яких в Україні зростає запаморочливо.

— Євгене, спасибі за інтерв’ю і бажаємо вам подальших перемог у світових чемпіонатах та першостях.