Цими біблійними словами завершив свою доповідь народний депутат, президент УСПП Анатолій Кінах на XІ позачерговому з’їзді союзу. На його думку, прийшла пора не ділитися ні за регіональним принципом, ні за кольоровими ознаками. Сьогодні, підкреслив Анатолій Кінах, треба об’єднувати кадровий, інтелектуальний, економічний потенціал держави.

Президент Українського союзу промисловців і підприємців проаналізував економічну ситуацію в країні і зупинився на тих проблемах, які потребують першочергового вирішення.

Водночас Анатолій Кінах наголосив: та влада, яка приймає рішення у кабінетах, приречена на невдачу. А тому необхідний постійний рівно-правний діалог бізнесу і влади. Саме це сприятиме підвищенню довіри і до держави, і до владних органів.

Анатолій Кінах висловив упевненість у тому, що віднині у суспільстві пануватиме закон, вестиметься постійний діалог між громадськими організаціями і представниками влади.

Яскравим прикладом такого діалогу став виступ Голови Верховної Ради Олександра Мороза. Зокрема, він зауважив, що познайомився з переліком законопроектів, які пропонує УСПП для розвитку вітчизняної економіки. І пообіцяв сприяти їхньому проходженню в парламенті.

Олександр Мороз наголосив, що постійно був прихильником формування у Верховній Раді широкої коаліції. Бо, за його словами, сьогодні потрібно об’єднати Україну. Він висловив упевненість у тому, що йому вдасться переконати і Президента, і членів інших політичних партій, представлених у єдиному законодавчому органі.

Виконуючий обов’язки Прем’єр-міністра Юрій Єхануров у своєму виступі зауважив, що своєму наступнику залишає зростаючу економіку і програму дій на майбутнє.

Учасників з’їзду привітав Президент України Віктор Ющенко.