На базі олімпійської підготовки «Святошин» відбувся український фінал Х міжнародного турніру з футболу для людей з особливими потребами «Senі Cup 2014». Організатором заходу незмінно виступає компанія «Белла-Трейд», офіційний імпортер продукції TM Senі за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні, Міністерства соціальної політики України, Київради, ФФУ, Федерації футболу Києва.

Метою турніру є не тільки популяризація спорту серед осіб з обмеженими можливостями, а й створення свята для вихованців будинків-інтернатів. Упродовж двох днів учасники турніру мали можливість спілкуватися, знайти нових друзів і отримати подарунки від організаторів і партнерів турніру. На відкритті були присутні: генеральний директор компанії «Белла-Трейд» Даміан Колата, заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович, Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, президент Асоціації футболу інвалідів України Борис Воскресенський, виконавчий директор медичної мережі «Добробут» Анна Шевчук, генеральний директор СК «PZU Україна Страхування життя» Збігнєв Шолига.

На завершення церемонії відкриття відбувся святковий концерт за участю лауреатів міжнародного дитячого фестивалю «Світ талантів» та частування всіх великим святковим тортом «Senі Cup» (на знімку). Особливим подарунком для учасників став виступ народної артистки України Наталі Бучинської.

За регламентом участь у змаганнях брали 12 команд, на жаль, цього року були відсутні команди з АР Крим та Луганщини. На фінал до міста Торунь (Польща) в липні поїде команда Шевченківського дитячого будинку-інтернату (Харківська область). Вона у вирішальному матчі перемогла колектив Шахтарського дитячого будинку-інтернату (Донецька область) — 2:0. У Польщі українські чемпіони поміряються силами з колегами із країн СНД та Східної Європи.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.