Легка атлетика. Норртельє (Швеція). Міжнародний турнір. Українець Сергій Демидюк виграв дистанцію бігу на 110 метрів з бар’єрами з результатом 13,88 с.

Фехтування. Ізмір (Туреччина). Першість Європи. На рахунку українців поки що три медалі. У змаганні шпажисток бронзовими призером стала Надія Казимірчук. У турнірі фехтувальників на шаблях в українців два «срібла» — в Ольги Харлан та Олександра Лукашенка.

Футбол. Австрія. Київське «Динамо» з перемоги розпочало свій другий підготовчий збір. Позавчора кияни взяли гору над «Аустрією» з Лустенау, що виступає в першій австрійській лізі.

«Динамо» — «Аустрія». 6:1. Голи: Шацьких, 3, 20, 69, 88, Діого Рінкон, 13, Чернат, 78 — Хобль, 42. «Динамо»: Рибка (Луценко, 46), Маркович, (Єщенко, 46), Саблич (Мандзюк, 60), Імедашвілі, Родольфо, Юссуф (Михалик, 60), Корреа, Белькевич (Чернат, 46), Діого Рінкон (Нінкович, 46), Шацьких, Марцваладзе.

***

Матч за Суперкубок, як і планувалося, відбудеться 16 липня в Одесі. Хоча президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс пропонував перенести поєдинок на пізніший термін. Аргументуючи це тим, що його команда вестиме підготовку до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів, а семеро динамівців брали участь у чемпіонаті світу з футболу. До речі, таку пропозицією підтримав і донецький «Шахтар».

А ще Ігор Михайлович пропонував провести не один, а два матчі за Суперкубок: в Донецьку і в Києві. Однак ПФЛ вирішила не змінювати терміни та регламент Суперкубка.

Виконавчий директор ПФЛ Анатолій Попов заявив, що про перенесення матчу або проведення двох ігор не може бути й мови. «Це офіційна гра, що проходить під егідою ПФЛ і символізує відкриття сезону. Немає сенсу проводити такий матч у серпні, коли сезон буде в самому розпалі. Тому було прийнято єдино правильне рішення — зняти ліміт на легіонерів у цьому матчі», — повідомив пан Попов. Нагадаємо, що, за регламентом ПФЛ, у сезоні 2006/2007 на поле у складі команди має бути не менше чотирьох українців.

***

У польському футболі вибухнув корупційний скандал, що призвів до відставки президента польської асоціації футболу Міхала Лісткевича. Ця подія, прогнозують українські фахівці, може знизити шанси спільної заявки України і Польщі на проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року.

Нагадаємо, що саме президент Федерації футболу України Григорій Суркіс і Міхал Лісткевич 31 травня презентували спільну кандидатуру України і Польщі в конкурсі на проведення Євро-2012 в УЄФА. Переможець в конкурсі буде визначений в грудні цього року.

А тим часом президент Професіональної футбольної ліги України, народний депутат Равіль Сафіуллін вважає, що «скандал в польському футболі і відставка Міхала Лісткевича не повинні зашкодити спільній кандидатурі України і Польщі на проведення чемпіонату Європи. Адже це вже давно вийшло за межі федерації однієї країни — тепер усе вирішуватиметься при голосуванні кандидатур країн, а не федерацій».

Польський уряд уже дав наказ про розслідування діяльності національної асоціації футболу (PZPN). Міністерство юстиції Польщі та слідчі заявили, що вони підозрюють у корупції інших посадовців асоціації футболу країни. «До нас надійшли сигнали, і ми повинні відреагувати. Раніше не робили жодних кроків (триває чемпіонат світу з футболу). Однак тепер настав час реагувати», — сказав прем’єр-міністр Польщі Казимир Марцинкевич. Міхал Лісткевич вже оголосив про свою відставку. Офіційно її можна буде прийняти на чергових зборах членів асоціації.

Всесвітня Гімназіада. Греція. Українські плавці зібрали багатий урожай медалей: 6 золотих, 3 срібні і 2 бронзові.

Особливо відзначилася Любов Король, у якої три «золота»: на дистанції 100 м баттерфляєм і у складі естафет 4х100 комплексом та 4х100 вільним стилем.

Дарина Степанюк виграла заплив на 50 м вільним стилем. Другою на цій дистанції була ще одна наша спортовка Ольга Данилюк. Переможцем на 100 метрів вільним стилем став Олександр Ісаков. Він також посів друге місце на 100 м баттерфляєм и став срібним призером у складі естафетної команди 4х100 м комплексом.

Шосту золоту медаль для України завоювала Ксенія Скрипаль, котра перемогла на 200-метрівці баттерфляєм. А ще бронзовими призерами Гімназіади стали Сергій Кисельов (50 м вільним стилем) і Марія Ливер (100 м брасом).