Колишній Голова Верховної Ради, лідер Народної партії Володимир Литвин звернувся з листом до однопартійців і своїх прихильників. У ньому, зокрема, йдеться про те, що потрібна узгоджена й максимально достовірна оцінка того, що відбулося 26 березня цього року. Відкидаючи песимістичні сценарії щодо подальшої долі Народної партії, Володимир Литвин наголошує: «Оскільки ж такі пророцтва вибудовуються переважно навколо минулих виборів, то стверджую відразу і однозначно: їх ми не програли.

Нинішнє представництво Народного блоку в місцевих органах влади — близько 24 тисяч депутатів, майже 1,3 тисячі сільських, селищних та міських голів.

Це, без перебільшення, лідерські позиції. Причому йдеться про владні ланки, які стоять найближче до людей, їхніх інтересів, до повсякденного життя»

На його думку, «менше 2,5 відсотка голосів, відданих за наші списки до Верховної Ради при 10 з лишком, отриманих за кандидатів у місцеві органи, це нонсенс. Це вкрадений результат. Народний блок просто не пустили до парламенту, перепинивши йому дорогу і вивівши «потрібну» цифру масовими, нахабними та цинічними фальсифікаціями».

Лідер «народників» переконаний: «Наша системна і цілеспрямована робота має потужно підтримати післявиборче прозріння людей, переоцінку цінностей та перегляд орієнтирів — усе те, що в дедалі ширших масштабах охоплює українське суспільство.

У Народної партії є реальний шанс довести і підтвердити, що вона живе, діє, будує свої плани на майбутнє, як і раніше, з людьми і для людей».