Власник лондонського клубу «Челсі», заводів, пароплавів і ще багато чого — Роман Абрамович — викупив по одній VІP-ложі на десятьох із 12 стадіонів, де відбувалися матчі ЧС-2006. Один квиток у таку ложу на десять персон, що відкривається за 2,5 години до матчу і закривається через дві після його закінчення, коштує в середньому три тисячі доларів. Абрамович, що прибув до німецьких берегів на власній яхті, почувався комфортно. За це хазяїн Чукотки виклав лише... 1,5 мільйона доларів.

***

Німеччина прагне забути події вівторка, коли збірна ФРН вибула з боротьби за Кубок світу. Одностайне рішення не вмикати телевізори до четвертої години дня оголосили господарі кафе і ресторанів по всій країні. Цілісіньку ніч у посиленому режимі працювали лікарні. Після фінального свистка до лікарень і шпиталів звернулися 786 чоловік. Більшість із них пережили серцеві напади.

***

Президент ФІФА Зепп Блаттер хоче, щоб футбольні матчі обслуговували двоє суддів у полі.

— Спершу ми не хотіли змінювати систему, — сказав пан Блаттер. — Потім провели тести в Бразилії і Малайзії, і результати були чудові. Сьогодні швидкості у футболі зросли настільки, що одному арбітрові дуже складно впоратися. Тому необхідно продовжувати експерименти. Візьмімо, приміром, хокей. Там на матчі працюють чотири арбітри, а майданчик набагато менший за футбольне поле. І в арбітрів не виникає суперечок...

***

Матч за третє місце буде проводитися і надалі у рамках чемпіонатів світу з футболу. За словами прес-аташе Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА), такий поєдинок — дуже престижний, тож має право на існування. «Для гравців важливо, фінішували вони третіми чи четвертими, — зазначив пан Зіглер. — Особливо це актуально для збірної Німеччини, бо тепер на «кону» її престиж.

***

Настоятель китайського монастиря Шаолінь відвідає фінальний матч чемпіонату світу в Німеччині, скориставшись запрошенням президента ФІФА.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.