У результаті проведених оперативно-розшукових заходів із запобігання та викриття фактів хабарництва у навчальних закладах працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України протягом одного тижня затримали за хабарництво деяких службовців ВНЗ та середніх спеціальних закладів.

Зокрема, порушено кримінальні справи проти завідувача однієї з кафедр Харківської державної зооветеринарної академії, який вимагав і отримав дві тисячі доларів за «допомогу» у вступі до академії.

Викладача Сумського державного університету «підгодували» 24 студенти за зарахування контрольних робіт та виставлення позитивних оцінок на екзамені. А старшого викладача Тернопільського державного педагогічного університету 23 студенти-заочники віддячили за успішну здачу державного іспиту.

Аналогічні факти задокументовано оперативниками ДСБЕЗ у Вінницькому державному аграрному університеті та Мелітопольській технічній школі Державного комітету України з водного господарства.

 Цифра

За повідомленням Департаменту ДСБЕЗ, з початку року в навчальних закладах країни виявлено 356 злочинів у сфері службової діяльності, зокрема понад 170 злочинів, пов’язаних із хабарництвом. Задокументовані суми — від 100 доларів США до кількох тисяч євро.

ДЗГ МВС України.