26—30 червня у Страсбурзі відбулася третя частина сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. В її роботі взяла участь постійна делегація Верховної Ради у складі: Бориса Олійника (керівник), Анатолія Раханського (заступник керівника) і Петра Симоненка.

Під час роботи сесії розглядалися, зокрема, питання про зовнішні відносини РЄ, можливі таємні в’язниці та незаконне міждержавне перевезення затриманих осіб за участю країн—членів Ради Європи, внесок Європейського банку реконструкції та розвитку в економічну розбудову Центральної та Східної Європи.

Водночас на сесії не обминули й чорнобильське питання. За словами Анатолія Раханського, на засіданні відзначалося, що цим питанням у нас, на жаль, ніхто не займається. Проведення робіт українська сторона доручила Європейському банку реконструкції і розвитку, хоча банк, на його переконання, повинен лише фінансувати ці роботи. Однак депутат зазначив, що останнім часом на його зауваження щодо недостатності фінансування й недотримання строків будівництва об’єкта «Укриття» банк реагував миттєво і висловив переконання стосовно вчасної реалізації проекту. Крім того, Анатолій Раханський звернув увагу на необхідність якнайшвидшого формування нової парламентської делегації у ПАРЄ.

Під час сесії відбулася також урочиста церемонія нагородження Бориса Олійника та Анатолія Раханського найвищою відзнакою Парламентської асамблеї Ради Європи — медаллю за заслуги. Цю відзнаку вручають особам, які були членами Парламентської асамблеї не менше 10 років, посідали в ній керівні посади та внесли вагомий особистий внесок в розбудову діалогу між Україною та Радою Європи.