За результатами «круглого столу» з керівниками п’яти депутатських фракцій Верховної Ради Президент України Віктор Ющенко звернувся до всіх парламентських сил із заявою стосовно ситуації у Верховній Раді, з вимогою продовжити політичний діалог та покласти край періоду безпрецедентної невизначеності та бездіяльності єдиного органу законодавчої влади в Україні.

Глава держави, за повідомленням його прес-служби, наголосив, що довготривалий параліч Верховної Ради викликає нерозуміння і розчарування в суспільстві. «Новообраний парламент повинен приступити до роботи, — сказав В. Ющенко. — Вибір народу має бути і буде дотриманий. Коаліція сформує виконавчу владу, а опозиція отримає належні можливості для контролю за нею. Обидві сторони приречені на демократичний діалог. Мова ультиматумів — незалежно від походження — деструктивна. Це — шлях в нікуди».

Президент заявив, що переговорний процес у жодному разі не можна призупиняти. Для розв’язання парламентської кризи, на його погляд, слід розмежувати питання організації діяльності парламенту і формування виконавчої влади.

В. Ющенко запевнив, що після надходження в установленому Конституцією і Регламентом Верховної Ради порядку пропозицій коаліції він невідкладно внесе подання про призначення Верховною Радою Прем’єр-міністра України.

Звертаючись до Партії регіонів, Президент сказав, що глибоко шанує вибір понад восьми мільйонів українців, а відтак очікує від цієї партії цивілізованої поведінки як сучасної європейської політичної сили.